VV Annen JO17-1 promoveert naar Hoofdklasse

ANNEN - De voetballers van Annen JO17-1 hebben promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen. In een ongekend spannende competitie met kleine krachtsverschillen sleepte Annen een zwaarbevochten tweede plaats in de wacht. Goed voor een stap hogerop volgend seizoen.
Hoewel Annen kampioen VV Drachten onlangs in een rechtstreeks duel met 3-6 op de knieën kreeg, moest het toezien dat het uiteindelijk 2 punten te kort kwam op de Friezen.
VV Annen JO17-1, voorheen de B-junioren, speelde week na week de pannen van het dak. Het team heeft alles in zich wat een voetballiefhebber het hart sneller doet kloppen: techniek, gogme, snelheid, individuele klasse en een ongeëvenaarde teamgeest. De jongens stellen hoge eisen aan zichzelf en hun medespelers, maar ze gaan ook voor elkaar door het vuur.
In de voorbereiding veegde het hoofdklasser VV Actief, VV Gorecht en vierdedivisionist VV Wildervank van het veld. Puur op voetballend vermogen speelde Annen deze hoger geklasseerde tegenstanders stuk. Tot de eigen teleurstelling werd het team niet ingedeeld in de Hoofdklasse, maar moest het zich dit seizoen eerst bewijzen in de promotieklasse.
In deze halve competitie werd Annen ingedeeld met hoofdzakelijk Friese ploegen, berucht om hun fysieke spel. Het dartele Annen had het vaak lastig tegen de 'gooi-de-beuk-er-maar-in-mentaliteit', die de Friese clubs zo eigen is. Zo verspeelde Annen thuis tegen ONB uit Drachten drie kostbare punten; bij NEC Delfzijl leidde een onterecht afgekeurd doelpunt tot een gelijkspel.
Het team had ook een beetje te lijden onder zijn eigen succes. De allerbeste spelers hebben inmiddels hun opwachting gemaakt in de hoofdmacht van VV Annen. Ze speelden daarom niet meer elke wedstrijd volledig met hun leeftijdgenoten mee. De verdiende promotie is een mooie opsteker voor VV Annen, dat met zijn verzorgde voetbal in de Hoofdklasse nog beter uit de verf hoopt te komen.

Op de foto bovenste rij van links naar rechts:
Trainer/coach Melchior Knol, Bas Bruins, Job Steenman, Gert Schadenberg, Rick Walraven, Wouter Tilman, Yoran Enting, Sjoerd Mink, Coach Jappie Tiersma
Onderste rij van links naar rechts:
Pim Veltink, Dirk Hegge, Tijmen van Rooyen, Pepijn Knol, Gijs Meester, Paul Brink, Lex Veltink, Martijn Loode

Het verslag is geschreven door Alfred Meester en de foto is gemaakt door Jacqueline Nauta