Annen wint in eigen huis van Gruno: 6-1.

Aan wie richt je de woorden die moeten gaan over een eerste helft die je spreekwoordelijk niet naar huis schrijft. Net als afgelopen week begon Annen met een klein offensiefje dat een behoorlijke kans voor Pim opleverde, maar geen doelpunt. En ook net als afgelopen week leverde de eerste de beste kans voor de tegenstander wel een doelpunt op die in de voorbereiding weer een hoog Annen gehalte had. Nu kreeg spits Angelo Weggers de bal op 5 meter van het doel in de voeten gekopt, waarna een simpele voetbeweging volstond om Gruno op 0–1 te zetten.

Vervolgens was er veel goede wil bij Annen en zeker ook een paar goede mogelijkheden, maar net zo vaak werden ballen lukraak ingeleverd. Met wat meer geluk en kunde was Gruno verder uitgelopen, maar met wat geluk en de keeperskunde van Hans bleef het bij die ene tegentreffer. Toen op slag van rust Wouter doeltreffend uithaalde kon Annen toch nog met een goed gevoel aan de thee.

Het zal in de kleedkamer wel weer even gedonderd hebben (even rustig een bakkie doen zit er voor Jouke Jan meestal niet in) en dat was te merken bij de start van de tweede helft. Amper een minuut nadat scheidsrechter vd Kamp het tweede bedrijf in gang gezet had, pingelde Dolf op zijn Dolfs de bal achter de kansloze doelman Verdenius. Waar Gruno in de eerste helft dankzij de vlot behaalde voorsprong grossierde in oponthoud en spelvertraging, moest het nu aan de bak. En dat bleek te veel gevraagd voor onze gasten, waar een paar klassieke speeltuinvoetballers rondlopen. Een beetje lekker pielen met de bal, gemakkelijk één mannetje voorbijkomen, maar met weinig oog voor medespelers en een broertje dood aan meeverdedigen. In de tweede helft werden de bezoekers dan ook overlopen door een gretig Annen. Nog eens twee keer Dolf (die in twee wedstrijden o p vijf voltreffers kwam) en één keer Jaap Jan zorgden voor een klinkende 5–1 voorsprong. Het mooiste moest toen nog komen. De net ingevallen O19-speler Tiemo Reitsema zette zijn debuut luister bij door de bal vanaf een meter of 25 kiezelhard in de kruising te jassen.

Met deze overwinning blijft Annen aanschuren tegen de top van 2L en is de wedstrijd van komende donderdag uit bij het kamp in Emmen tegen WKE, een prachtige graadmeter of die hoge klassering stand kan houden.