Annen JO-17 heeft kampioenschap nog in het vizier

Het team heeft alles in zich wat een voetballiefhebber het hart sneller doet kloppen: techniek, gogme, snelheid, individuele klasse en een ongeëvenaarde teamgeest. De jongens stellen hoge eisen aan zichzelf en hun medespelers, maar ze gaan ook voor elkaar door het vuur.
Wandelt Annen JO-17 1 dan fluitend naar het kampioenschap? Nee, bepaald niet. In de voorbereiding veegde het hoofdklasser VV Actief, VV Gorecht en vierdedivisionist VV Wildervank van het veld. Puur op voetballend vermogen speelde Annen de hoger geklasseerde tegenstanders aan gort.
Maar de voorjaarscompetitie is andere koek. Helaas werd het team niet ingedeeld in de hoofdklasse, maar moet zich dit seizoen bewijzen in de promotieklasse. Een wat vreemde klasse, tussen tafellaken en servet.
In deze enkelvoudige competitie is Annen ingedeeld met hoofdzakelijk Friese ploegen, berucht om hun fysieke spel. Het dartele Annen heeft het lastig tegen de 'gooi-de-beuk-er-maar-in-mentaliteit', die de Friese clubs zo eigen is. En laat de scheidsrechter dan meer toe dan eigenlijk wenselijk is, dan wordt de achilleshiel van het team zichtbaar.
Zo verspeelde Annen thuis tegen ONB uit Drachten drie kostbare punten; bij NEC Delfzijl boorde een grensrechter Annen de zege door de neus door bij een doelpunt voor buitenspel te vlaggen. Ook de beperkte inzet van de beste spelers doordat ze inmiddels ook hun opwachting hebben gemaakt bij het eerste elftal van Annen, laat sporen na. Het team kan bij vlagen wisselvallig zijn en soms stroef uit de startblokken komen. Toch valt er week in week uit genoeg te genieten bij het team van Melchior Knol en Jappie Tiersma.
De uitgangspositie zaterdag tegen koploper VV Drachten was suboptimaal; het als derde op de ranglijst geklasseerde Annen keek bij het beginsignaal aan tegen een achterstand van 5 punten. Maar het trof dat ook VV Drachten een voetballende ploeg bleek. Stijf van de spanning van een lonkend kampioenschap had het grote moeite met het geconcentreerd en gedisciplineerd spelende Annen. En op het opportunisme van de bezoekers had Drachten geen weerwoord. Met lange ballen werden de voorwaartsen geregeld in kansrijke positie gebracht.
Annen boog een 1-0 achterstand al snel om in 1-1 (Lex Veltink), liep uit naar 1-2 (Lex Veltink) en ging na een eigen doelpunt van Gijs Meester met  een ruststand van 2-2 aan de thee.
In de tweede helft was Annen los en liep het uit naar een 5-2 voorsprong (Pepijn Knol, Pim Veltink, Joris Horneman). In een alles-of-niets poging kwam Drachten nog op 3-5 en ontsnapten de Drenten aan enkele hachelijke momenten voor het eigen doel. Maar toen Wouter Tilman de zesde ook tegen de touwen kopte, was de buit binnen.
Annen is de koploper tot op 2 punten genaderd. Er resteren nog slechts twee speelronden. Annen heeft het dus niet meer in eigen hand, maar heeft het kampioenschap nog wel in het vizier. VV Drachten moet nog tegen plaatsgenoot en aartsrivaal ONB, de fysiek sterkste ploeg waartegen Annen ook ten onder ging. En mocht het kampioenschap toch net niet lukken, dan is het ook goed. Het getalenteerde team heeft zich opvallend knap staande gehouden in een lastige duw- en trekcompetitie. Met dit leergeld kan de ploeg volgend jaar bij de 'A's' (JO-19) ongetwijfeld een volgende grote stap maken.

 

deze hosting is aangeboden door Revenew BV te Amersfoort