Dapper VV Annen geflatteerd met 4-1 onderuit tegen PKC ’83

VV Annen heeft in de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi zijn meerdere moeten erkennen in eersteklasser PKC ’83. Op woonwagencentrum De Kring werd het 4-1 voor de thuisploeg, maar Annen was dichterbij een stunt dan de einduitslag doet vermoeden.

Cruciaal moment in de wedstrijd was een charge van Petrit Hoxhaj tegen Annen-middenvelder Pepijn Knol. De PKC’er verloor zijn zelfbeheersing en greep Knol in de nek, die uren na de wedstrijd nog steeds de striemen in zijn vel had staan. Er ontstond een opstootje en de verder uitstekend fluitende arbiter bluste het brandje diplomatiek door aanstichter Hoxhaj, slachtoffer Knol en Hoxhajs aanstormende broer Handrit elk met geel te bestraffen. Maar geeft het spelregelboek ruimte voor diplomatie? Als Hoxhaj rood had gekregen, dan had Annen al in de eerste helft met een voorsprong én een man meer op het veld gestaan.

Op dat moment zat tweedeklasser Annen prinsheerlijk in de wedstrijd. Het speelde een perfecte eerste helft. Compact, gedisciplineerd en uiterst geconcentreerd. PKC had het meeste balbezit, maar het strijdplan van trainer Jouke-Jan Meertens voorkwam dat de eersteklasser daar iets mee kon uitrichten. Vanuit de organisatie brak Annen daarentegen geregeld gevaarlijk uit. Met vlot combinatiespel en snelheid creëerden de Anner Oelen steeds meer kansen, na 20 minuten spelen eindelijk resulterend in een 1-0 voorsprong. Linkspoot Wouter Tilman werkte met
rechts een rebound tussen de benen van de keeper door. De PKC’ers raakten wat geïrriteerd en konden maar geen gaten in de stugge Anner verdediging slaan. Verder dan enkele eenvoudig te verdedigen voorzetten kwam de
thuisploeg niet. Annen daarentegen kreeg meer dan eens de gelegenheid de voorsprong uit te bouwen, maar stuitte op de goalie of was dan weer eens ongelukkig in de eindpass. Helemaal aan het eind van de eerste helft had Annen dikke pech. Eerst door de dus niet gegeven rode kaart en een minuut voor rust door een gelukkige gelijkmaker van PKC. Centrale verdediger Bryan Weiss kreeg een snoeiharde voorzet van PKC tegen zijn hoofd en
zag de bal onfortuinlijk achter zijn doelman Daan Boer tegen het net ploffen: 1-1. Met een ongewijzigd elftal stapte Annen na de thee het veld op. PKC had de speelwijze omgegooid en was nu wél gevaarlijk in de as van het veld. Met een serie knappe reddingen wist Daan Boer zijn doel schoon te houden. Maar halverwege de tweede helft maakte
individuele klasse toch het verschil. Tegen een serie knappe passeerbewegingen en een droge schuiver in de hoek was Annen niet opgewassen: 2-1. Amper een minuut later moest Leon Tiersma op de rand van de 16 meter ingrijpen en legde de scheidsrechter de bal op de stip: 3-1.

Annen kwam er nog wel een paar keer aardig uit: een vrije trap van Pim Veltink ging rakelings naast en vrij voor doel kon Wouter Tilman de bal net niet onder controle krijgen. Het onderhand moegestreden Annen moest vlak voor tijd een vierde tegentreffer incasseren na weer een goede individuele actie van PKC: 4-1. Een terechte maar ook ietwat geflatteerde einduitslag. Het vertoonde spel geeft de Annenaren hoe dan ook vertrouwen voor de laatste poulewedstrijd tegen eersteklasser SC Stadspark. Dat verloor met 5-2 van The Knickerbockers, waarvan VV Annen een week eerder overtuigend met 3-1 won. Alle kans om een vervolg te geven aan het bekeravontuur.