De eerste klap is een daalder waard: VV Annen in bekertoernooi knap langs The Knickerbockers (3-1)

VV Annen is zaterdagavond uitstekend uit de startblokken geschoten. Met een soevereine 3 – 1 overwinning zette het The Knickerbockers aan de kant. Na een waardevolle, fanatieke maar ook wisselvallige oefencampagne liet het team van Jouke-Jan Meertens zien waartoe het dit seizoen in staat is.

Het bleek niet ongunstig in de eerste wedstrijd ‘om het echie’ uit gerekend de Groninger studenten te treffen, die nog niet aan het studiejaar zijn begonnen. The Knickerbockers – net als Annen uitkomend in de 2e klasse – had zijn zaakjes zichtbaar nog niet op orde. Trainer Lesmond Prinsen (oud-speler van BV Veendam) was pionnen vergeten en moest enkele van Annen lenen voor de warming-up. De studenten moesten voorafgaand aan het duel ook al een bal in bruikleen nemen, evenals een hesje voor de wisselspeler die als grensrechter fungeerde.

Het spel van The Knickerbockers was al net zo rommelig en onwennig, en daar profiteerde Annen meteen van. Al in de derde minuut zette Wouter Tilman uit een penalty de 1-0 op het scorebord. Pim Veltink was in de zestien onderuitgehaald en verdiende terecht de strafschop. Tien minuten later werd hij ‘er binnen’ opnieuw gehaakt, maar ditmaal wilde de verder uitstekend fluitende scheidsrechter niets van een penalty weten. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg The Knickerbockers meer grip op de wedstrijd. Annen had het middenveld in handen en creëerde een paar aardige kansen, maar zag de studenten er ook een paar keer zeer gevaarlijk uitkomen.

Direct na rust zette de thuisploeg de wedstrijd naar haar hand. Een prachtige combinatie over vele schijven leidde tot de 2-0. Het was Sven Boersma die de droge afronding voor zijn rekening nam. The Knickerbockers liet Annen het spel maken en loerde op de counter. Zo’n uitbraak leidde halverwege de tweede helft tot de aansluitingstreffer. Eerder had Hans de Wals met een knappe redding een geplaatst schot nog uit het doel weten te tikken, maar voor opnieuw een bekeken schot vanaf de zestien moest hij capituleren. De studenten leken er even weer in te geloven en Annen kwam een beetje onder druk te staan. Echt gevaarlijk werden de Groningers niet meer. In de slotfase wist invaller Lex Veltink de goalie van The Knickerbockers spectaculair te verschalken. Hij zag de keeper ver voor zijn doel staan en lepelde van wel dertig meter de bal over hem heen. Zonde dat de bal op de deklat stuitte. In de allerlaatste minuut kon Veltink via een voorzet in ieder geval het genoegen smaken van een fraaie assist. Vanaf de zijkant bediende hij Jaap-Jan Mulder, die met een prachtige snoekduik de bal koppend tegen de touwen sloeg: 3-1.

Volgende week zaterdag treft VV Annen aanvang 17 .00 uur in Groningen PKC’83. Zondag 19 september (14.00 uur) volgt dan thuis de laatste poulewedstrijd tegen SC Stadspark, alvorens de competitie een week later begint met de thuiswedstrijd tegen Valthermond.