Einde aan bekeravontuur van VV Annen: WVV de sterkste in strafschoppenserie

Het cliché wil dat VV Annen zich weer volledig op de competitie kan focussen, toch had het team van Jouke Jan Meertens natuurlijk graag de volgende ronde van het bekertoernooi willen bereiken. Het mocht niet zo zijn, zaterdagavond op het kunstgras van sportpark De Hofakkers. In eigen huis werd Annen verslagen door de zaterdagselectie van WVV, dat de beslissende strafschoppen serie overtuigend won.

Het was de eerste wedstrijd zonder publiek na het ingaan van de nieuwe Coronaregels. Annen had een mindere dag. Het leek in alles de mindere van vierdeklasser WVV. De fysiek sterke Winschoters waren feller, scherper en staken meer energie in de wedstrijd. WVV zat Annen voortdurend op de huid. De thuisploeg wist daar geen raad mee. Annen verloor veel duels, zag de tweede bal vaak belanden bij de gasten en kwam nauwelijks aan voetballen toe.
Toch worstelde Annen zich in de eerste helft naar een verrassende voorsprong. Wouter Tilman legde de bal in de 34ste minuut vanaf de linkerflank panklaar op het hoofd van Dolf Nijborg, die vanaf de strafschopstip met een fraaie kopstoot de bal in een boog over de kansloze keeper van WVV heen stuurde. Tegen de verhoudingen in stond Annen met 1-0 voor.
Even daarvoor had Annen al een kans laten liggen om de scoren. Een uitbraak waarbij drie Anner oelen plotseling tegenover slechts één WVV-verdediger stonden werd niet goed uitgespeeld. Verder noteerden we in de eerste helft nog een kansrijk schot van Wouter Tilman.

Aan de andere kant was WVV permanent dreigend. De snelle aanvallers maakten het de Anner defensie lastig. Met een knappe redding op een schot in de verre hoek hield goalie Hans de Wals zijn team op voorsprong. Toch moest hij in de 42ste minuut capituleren. Een voorzet over de grond ging aan alles en iedereen voorbij en kon bij de tweede paal ongehinderd door een blauwhemd worden ingeschoten: 1-1.
Direct na de thee voerde Jouke Jan Meertens drie wissels door. Annen kwam beter voor de dag en ging feller de duels aan. Het knokte zich naar een veldoverwicht zonder veel kansen te creëren. Aan de andere kant zette het ongewijzigde WVV de lijn van de eerste helft door en bleef knokken voor elke meter. Kort na de rust voorkwam de paal dat Annen op een achterstand kwam. De krachten vloeiden langzaam weg bij de Winschoters en Annen kreeg in ieder geval meer grip op de wedstrijd. Het lukte echter niet om door te drukken. De eindstand 1-1 betekende een beslissende penaltyserie.

Het was tekenend voor deze avond dat de eerste strafschop, genomen door uitgerekend topscorer Pim Veltink, naast ging. Annen kwam deze tegenslag niet meer te boven. Beide ploegen benutten alle volgende strafschoppen, waardoor Annen aan het kortste eind trok. Na een vrij weekend kan het zich volledig richten op de competitie. Op zondag 28 november treft het in eigen huis WKE.