Gehavend VV Annen lijdt 3-0 nederlaag tegen Rolder Boys

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd was VV Annen onfortuinlijk. Net toen de Anneroelen na rust jacht maakten op de gelijkmaker tegen Rolder Boys, moest het een strafschop incasseren. De scheidsrechter dacht een opzettelijke handsbal van Pim Veltink te zien. Aangemoedigd door de luidruchtige bank van Rolder Boys wees hij naar de penaltystip.

De thuisclub wist wel raad met het buitenkansje en verdubbelde de stand naar een comfortabele 2-0 voorsprong. VV Annen probeerde het nog, zwoegde zich naar diverse mogelijkheden, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus en verloor kansloos met 3-0.

Dankzij een livestream met cameraman Lex Veltink was de wedstrijd zonder publiek op sportpark Boerbos in Rolde toch te volgen. Zo’n 133 fans keken de wedstrijd thuis vanaf de bank.

Die zagen dus een wat ongelukkig Annen. Een week eerder had Annen ook al pech met een vermeende handsbal in zestien. De rode kaart die Egbert Mulder daarvoor kreeg tegen ASVB echode na in Rolde. Met een schorsing moest de aanvoerder en gelouterde alleskunner de derby vanaf de tribune gadeslaan. Verder geplaagd door blessures van routiniers Bryan Weiss, Dolf Nijborg en Bart Kranenborg zag trainer/coach Hemmo de Wal zich gedwongen een jonge ploeg het veld in te sturen. Uiteindelijk brak dit VV Annen op tegen het lepe Rolder Boys, dat de jonge honden via individuele klasse afschudde.

Het duel begon gelijk opgaand. VV Annen had de organisatie achterin goed op orde. Rolder Boys werd nauwelijks gevaarlijk. Ook Annen kwam niet verder dan wat speldenprikken. Het gevecht werd vooral geleverd op het middenveld, waar Annen het spel van Rolder Boys met succes ontregelde.

Uit het niets kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft via een counter op voorsprong. In een overtalsituatie poeierde spelverdeler Sander Jansen de bal van buiten de zestien meter in de kruising. Keeper Hans de Wals was kansloos.

Na rust kwam VV Annen gedreven uit de startblokken. Net in de fase dat het grip op de wedstrijd leek te krijgen, en de ploeg mogelijkheden en kleine kansen aaneen reeg, kreeg Rolder Boys de penalty. Bijna een kwartier na rust was het ineens 2-0 en leek het Anner verzet gebroken.

De roodwitten probeerden het nog wel, maar het was vooral Rolder Boys dat met zijn snelheid voorin profiteerde van de ruimte. De voor Annen ongrijpbare Sander Jansen – opgeleid in de jeugd van FC Groningen – scoorde na een fraaie solo en gooide de wedstrijd met nog 20 minuten te spelen definitief in het slot: 3-0.

Het gehavende VV Annen speelde bij vlagen prima, maar was niet in staat een echte vuist te maken tegen Rolder Boys.