JO13-1 Kampioen voetbaltalententoernooi Noord Nederland 2020

Zaterdag 18-01-2020 heeft de JO13-1 meegedaan aan de voetbaltalenten kampioenschap van Noord Nederland. Hiervoor moest afgereisd worden naar Oentsjerk in Friesland waar in toernooi vorm het kampioenschap werd gespeeld.

Door ziekte waren er bij de JO13-1 van de 14 spelers slechts 10 beschikbaar. Gelukkig konden we nog 2 invaller regelen. Om 08:30 werd er vertrokken vanaf de parkeerplaats. De dag begon gelijk goed. 1 van onze invalspelers trok de deur van de kleedkamer open en kreeg direct de deurdranger tegen zijn hoofd. Er was nog geen wedstrijd gespeeld en wij zaten al bij de EHBO met een bebloed gezicht.

Na de gezamenlijke presentatie van de teams werd er om 10:30 afgetrapt voor onze eerste wedstrijd. De eerste wedstrijd tegen Heerenveen wonnen wij vrij eenvoudig. De tweede wedstrijd tegen Jubbega was niet goed, maar er werd wel gewonnen. De derde wedstrijd tegen Balk ging het echter mis. Wij verloren, maar door gunstige uitslagen kwamen wij toch weer in de Finale poule. De halve finale werd onder zware omstandigheden gewonnen. Het regende en hagelde en dit had wel zijn weerslag op de spelers. Na de wedstrijd hadden velen het koud en waren de spieren sterk afgekoeld, zodat er zelf spelers op deze jonge leeftijd last hadden van kramp en stijve spieren.

De finale moest echter gespeeld worden wel tegen de angstgegner Balk. Annen had verre weg het beste van het spel, maar de bal ging er niet in. Aan het eind van de tweede helft vond echter 1 speler het nodig van een enorme afstand op het doel van de tegenstander te schieten. Tot een ieders verbazing vloog deze bal net onder de lat erin. 1-0 voor Annen en dat bleef het. Wij zijn kampioen van Noord Nederland. Dit werd natuurlijk gevierd. Per ongeluk stopten onze auto’s ook nog bij de Mac, maar hier bleek niemand problemen mee te hebben. Op 30 mei moet JO13-1 zich nu melden in Limburg voor het landelijk kampioenschap.