Klassieke donderspeech zet VV Annen op het goede spoor tegen VV Gruno

Woest was coach Jouke Jan Meertens in de rust. Op niet mis te verstane wijze maakte hij zijn manschappen duidelijk dat ze er niets van bakten. De klassieke donderspeech werkte als opium op de schuldbewuste ploeg: Annen sloot de uitwedstrijd tegen VV Gruno met een eclatante 4-0 zege af. Ietwat geflatteerd, maar toch.
De eerst helft leek inderdaad nergens op. Op het knollenveld van sportpark West End in Groningen kwam Annen niet aan voetballen toe. Het kon het spel niet maken, leed veel balverlies en was rond uit slap in de duels. De voorwaartsen creëerden een paar kansjes. Een lob van Lex Veltink over de keeper werd van de lijn gehaald en Jaap Jan Mulder schoot in kansrijke positie te zacht in. Aan de andere kant van het veld had Annen weinig te duchten van Gruno, dat als enig wapenfeit een volley over het doel van keeper Hans de Wals liet noteren. Met een tussenstand van 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op. Gerwin Bodewes was toen al afgelost door Dante Ploeg, na een ongelukkige botsing. Zonder een hoog niveau te halen ging het in het tweede bedrijf een stuk beter. Annen herpakte zich. Het toonde meer inzet en won stukje bij beetje meer duels. Na 7 minuten was het eindelijk raak. Pim Veltink sneed door het strafschopgebied en werd op het moment d at hij de controle over de bal al kwijt was, opzichtig naar het gras geduwd. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Met een vergelijkbare overtuiging gaf Wouter Tilman de goalie van Gruno geen kans: 0-1. Het was een bevrijdende treffer.

Voor Gruno het startsein om aan te dingen. Zonder veel weg te geven, kwam Gruno een aantal keren gevaarlijk door. Annen kwam goed weg, toen een schot buiten bereik van Hans de Wals op de lat uiteenspatte. Dante Ploeg maakte een kwartier voor tijd evenwel een eind aan alle aspiraties van de Groningers. Vanuit een bijna onmogelijke hoek schoot hij de bal vanaf rechts wonderbaarlijk mooi diagonaal in het vijandige doel: 0-2. Het verzet van de Groningers was gebroken en Annen kreeg nog meer kansen. In de slotfase liep de ploeg uit naar 0-3 via een kopbal van Jaap Jan Mulder op aangeven van Lex Veltink, en naar 0-4 door een intikkertje van diezelfde Jaap Jan op aangeven van invaller Gijs Meester.
Annen is naar de vijfde positie gekropen en heeft in vergelijking met de meeste directe concurrenten nog een inhaalwedstrijd tegoed. Dankzij de 3 punten in Groningen doet het dus weer volledig mee om de bovenste plekken in de Tweede Klasse L. Volgende week speelt het een uitwedstrijd tegen middenmoter Stadskanaal.