Moeizame thuiszege op SC Stadspark brengt VV Annen naar volgende ronde in bekertoernooi

Met een 2-0 overwinning op SC Stadspark, heeft VV Annen zich zondag verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi. In een moeizame wedstrijd tegen de eersteklasser uit Groningen trok de thuisploeg aan het langste eind, met doelpunten van Wouter Tilman en Jaap-Jan Mulder.

Annen had het knap lastig. Het kwam feitelijk in het hele duel niet aan haar eigen spel toe. De fysiek sterke Groningers verstoorden het favoriete combinatiespel waarmee het team van coach Jouke-Jan Meertens eerder zoveel indruk had gemakt. Stadspark was sterk aan de bal en de gevaarlijkste ploeg, Annen kwam niet verder dan het uitdelen van speldenprikken.

De thuisploeg had de pech dat ze al na 20 minuten twee wissels moest doorvoeren. Leon Tiersma en Sven Boersma raakten geblesseerd en moesten zich laten vervangen door Bas Bruins en Dante Ploeg. Stadspark nam het heft in handen en had het betere van het spel. Toch kwam Annen – tegen de verhoudingen in – vlak voor rust op voorsprong. Dante Ploeg brak door op rechts en bediende spits Wouter Tilman, die met een bekeken schot de keeper van Stadspark het nakijken gaf: 1-0.

In de tweede helft ging Stadspark op jacht naar de gelijkmaker. Na luttele minuten kreeg het daartoe de uitgelezen kans. Voor een onreglementaire ingreep in de zestien meter werd linksback Gijs Meester bestraft met een strafschop tégen en een gele kaart. Annen had het geluk dat de penalty ruim over het doel van doelman Hans de Wals vloog, die het in de opeenvolgende minuten behoorlijk druk kreeg.

De zestigste minuut leek het breekpunt te worden. Raymond Sibers van SC Stadspark was zijn emoties niet de baas werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd wegens het beledigen van de onberispelijk fluitende scheidsrechter. Maar ook met tien man bleven de gasten aandringen en gevaarlijk. Het onrustig spelende Annen kreeg de wedstrijd maar niet onder controle.

In de slotfase creëerde VV Annen bij uitbraken dan toch een aantal mogelijkheden. Jaap-Jan Mulder mikte net naast op aangeven van Dante Ploeg, hij kopte net naast en stuitte nog een keer op de keeper. Nadat ook invaller Lex Veltink tot tweemaal toe in scoringspositie kwam en naast schoot, was het 5 minuten voor tijd dan eindelijk toch raak. Na een fraaie door Wouter Tilman opgezette combinatie prikte Jaap-Jan Mulder de bal uiteindelijk in het doel: 2-0. En daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Annen is met zes punten als tweede in de poule geëindigd, met twee zeges en één verliespartij. Achter PKC ’83 dat uit de drie wedstrijden de volle buit haalde en boven The Knickerbockers (3 punten) en SC Stadspark, dat alle bekerduels verloor. Voordat de knock-outfase van de beker begint, mag VV Annen zondag 26 september thuis tegen Valthermond laten zien wat het waard is in de competitie.