Oppermachtig VV Annen ziet Rolder Boys er met gestolen overwinning vandoor gaan

Met de pest in hun lijf stapten staf en spelers van VV Annen zondagmiddag in de bus na de verloren derby tegen Rolder Boys. Geheel tegen de verhouding in won de thuisclub met 2-1. In de laatste minuut werd onoplettendheid bij Annen meedogenloos afgestraft. Niels Stoffers van Rolder Boys kon een corner die over alles en iedereen heen zeilde ongehinderd in het doel schieten.

Annen heeft ondertussen wat met spelhervattingen. In de 28ste minuut had Dennis Takens de thuisploeg ook al uit een corner op voorsprong gezet. Zijn schot vanaf de zestien meter werd gekraakt, veranderde daardoor van richting en liet Annen-keeper Hans de Wals kansloos: 1-0. De eerste helft was vooral een tactisch steekspel en speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Rolder Boys maakte gebruik van de snelheid van de vleugelspelers en Annen probeerde vooral door het midden de muur van Rolder Boys te slechten.

Nadat het op achterstand was gekomen, kroop Annen uit zijn schulp en creëerde het verscheidene kansen. Pim Veltink zag zijn schot door de keeper gekeerd. Ook Lex Veltink, na een half uur ingevallen door de geblesseerd geraakte Dolf Nijborg, kwam over links een paar keer gevaarlijk door. Niet voor het eerst dit seizoen wilde de scheidsrechter niets weten van een penalty, nadat een verdediger van Rolde de bal duidelijk tegen zijn hand kreeg.
In de rust gooide trainer-coach Jouke-Jan Meertens zijn strijdplan om. Hij stapte over van 4-4-2 naar 4-3- 3. Middenvelder Gerwin Bodewes maakte plaats voor Dante Ploeg en VV Annen ging met drie man voorin spelen: Ploeg op rechts, Lex Veltink op links en Wouter Tilman in de spits. Die omzetting sorteerde meteen effect. Annen was gedurende de gehele tweede helft heer en meester op alle delen van het veld. Met veel energie, goed positiespel en acties via de vleugels was Annen permanent dreigend. Het legde zijn wil op aan de thuisploeg, die er nauwelijks meer aan te pas kwam.

Het enige wat de ploeg te verwijten viel, was dat de bevrijdende gelijkmaker lang op zich liet wachten. Het was de 78ste minuut waarin Lex Veltink over links doorbrak en met een prachtig stiftje de doelman van Rolder Boys in de luren legde: 1-1. Annen gooide er nog een schepje bovenop en maakte als enige aanspraak op de overwinning. Het was een paar keer dichtbij, maar kwam voor het doel steeds een teenlengte of een haarlok tekort om de bal in het net te krijgen. Des te zuurder en onverdiend was de treffer van Rolder Boys in de 90ste minuut. Rolder Boys vierde de gestolen derbyzege uitbundig, daarmee extra zout in de Anner wonden strooiend.

Annen stapte niettemin met opgeheven hoofd het veld af. Het speelde zijn beste helft van deze competitie en kan voortbouwen op het frisse en overtuigende speel dat de mannen in Rolde op de grasmat legden. Het is aan de ploeg dat volgende week in eigen huis tegen FC Lewenborg te laten zien, liefst met medeneming van de bijbehorende 3 punten.