V V Annen snoept met resultaatvoetbal knap een punt van koploper GVAV af: 1-1

VV Annen speelde tegen koploper GVAV om niet te verliezen en slaagde in die opzet. Met een uitslag van 1-1 bezorgde het de Groningers hun eerste verliespunten. Met dank aan doelman Hans de Wals, die met name in de slotfase de ene na de andere redding verrichtte.

Annen nam voor even afscheid van de succesformule die de ploeg de laatste weken klinkende overwinningen opleverde. Trainer/coach Jouke Jan Meertens koos voor een puur defensieve spelopvatting. Annen trad aan met een vijfmans verdediging en ‘laag’ gepositioneerde vleugelaanvallers in de persoon van Lex Veltink en Dante Ploeg; spits Wouter Tilman stond voorin op een eiland.
De tegenstander van scoren afhouden was het devies, en dat lukte in de eerste helft uitstekend. Zeker nadat Jaap Jan Mulder de thuisploeg al in de vijfde minuut op voorsprong had gezet. De verdediging van GVAV verkeek zich volledig op een lange pass door het midden en de ongedekte Mulder kon vrijelijk op de doelman af. Hij faalde niet en zette de 1-0 op het scorebord. In de twintigste minuut moest de doelpuntenmaker het veld overigens alweer met een blessure verlaten en zich laten vervangen voor Sven Boersma, die juist terugkwam van een kwetsuur.

Het taaie voetbalgevecht speelde zich af op het middenveld zonder dat beide teams voor het doel gevaarlijk werden. Boersma kreeg nog een kans maar mikte net naast en Hans de Wals hield GVAV van de gelijkmaker af. Toch had Annen de koploper onder controle, die weinig kon uitrichten tegen de compacte Drentse defensie, die alle gaten geconcentreerd dichtliep. Dat was in de tweede helft wel anders. Meteen na de thee kwam Annen onder grote druk en moest het nog verder terug. GVAV zette aan en creëerde kans op kans. In de 52ste minuut kwam de koploper dan ook onvermijdelijk langszij. De boomlange laatste man Daniël de Vries torende bij een hoekschop hoog boven alles en iedereen uit en knikte de bal tegen de touwen: 1-1.

GVAV ging op jacht naar de zege en Annen kwam nauwelijks me er van de eigen helft af. Toch kwamen de Anner oelen in de 63ste minuut uit het niets bijna weer op voorsprong. Egbert Mulder probeerde het op 25 meter afstand met een poeier die op de paal uiteen spatte. Op een balletje in het zijnet van Wouter Tilman na werd offensief nauwelijks meer iets van Annen vernomen.
Het hardwerkende team beet zich vast in een gelijkspel waarbij keeper Hans de Wals uitgroeide tot man van de wedstrijd. Met een reeks knappe reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Wat GVAV ook probeerde, de terechte aanspraken op de zege liepen telkenmale stuk op de onpasseerbare sluitpost van Annen. Met hangen en wurgen sleepte Annen het zwaarbevochte punt over de streep. Op wilskracht snoepte het knap een puntje van de koploper af, die alle wedstrijden tot nu toe met veelal dikke cijfers had gewonnen. De dit keer niet echt verwende toeschouwers hadden er bij het eindsignaal graag een applaus voor over.

Annen blijft vijfde op de ranglijst. Het speelt zaterdag 13 november thuis in het bekertoernooi tegen WVV (zaterdag) en mag vervolgens na een vrij weekend aantreden tegen de hoogvliegers WKE (thuis) en ASVB (uit). Met, gezien het resultaat tegen GVAV, alle kans verder op de ranglijst te klimmen.