VV Annen behaalt met overtuigende 2-0 zege kostbare punten tegen WKE

Op overtuigende wijze heeft VV Annen drie kostbare punten gepakt tegen subtopper WKE ’16. Het strijdplan van de technische staf klopte als een zwerende vinger. Met een 2-0 overwinning nestelde Annen zich nog steviger in de subtop van de tweede klasse L.

De omstandigheden waren verschrikkelijk. Het hoofdveld was na de hoosbuien van zaterdag nauwelijks te bespelen en ook tijdens de wedstrijd regende het pijpenstelen. Het bood een troosteloze aanblik op sportpark De Hofakkers, waar het duel vanwege de coronamaatregelen ook al zonder publiek moest worden afgewerkt. Vanwege coronabesmettingen werden maar liefst drie duels in de poule helemaal niet gespeeld. In de eerste helft deed Annen precies wat trainer/coach Jouke Jan Meertens zijn mannen had gevraagd: de ploeg zette hoog druk en gaf de gasten geen enkele gelegenheid hun klasse te etaleren. De Emmenaren reageerden geïrriteerd. Op het zware veld, op de agressie van Annen en op beslissingen van de scheidsrechter. Annen had de wedstrijd volledig onder controle. Het kwam er geregeld gevaarlijk doorheen en had van WKE nauwelijks iets te duchten.

Twee beslissende momenten in de 38ste minuut bepaalden het verloop van de wedstrijd. WKE-spits Henk Bakker legde in de zestien meter aan voor een schot. Hij leek in de grond te trappen en ging onderuit precies op moment waarop de Anner defensie ingreep. De Emmer bank veerde op en schreeuwde om een strafschop. De arbiter liet echter doorspelen en uitgerekend in de tegenstoot sloeg Annen toe.
Pim Veltink stak sluw het veld over en gaf de perfecte voorzet op spits Wouter Tilman. Die knikte de bal met een harde kopstoot langs de keeper van WKE: 1-0. Eerder had Lex Veltink de bal al net voorlangs geschoven en was Annen slordig met een aantal mogelijkheden. WKE kon er alleen een gevaarlijk afstandsschot tegen over stellen, dat stijlvol en klemvast werd gepakt door doelman Hans de Wals.
In de tweede helft ontstond een geweldige pot knokvoetbal. WKE kwam zoals verwacht getergd uit de kleedkamer en draaide Annen de duimschroeven aan. In de striemende regen kwam de individuele kwaliteit van de Emmenaren bovendrijven. Toch hield de verdediging van Annen WKE op voldoende afstand.
In de 66ste minuut kon de boomlange Henk Bakker zijn frustraties niet meer de baas. Bij een corner gaf hij zijn directe tegenstander en plaaggeest Leon Tiersma een opzichtige ellenboog in de rug. Tiersma ging kermend naar de grond. De scheidsrechter greep zonder aarzeling naar zijn borstzak en stuurde Bakker met rood van het veld. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee gespeeld was, kwam bedrogen uit.
Bij de tien van WKE kwamen bijzondere krachten los; ze gaven niet op en bleven maar gaan. Verder dan schoten van buiten het strafstopgebied kwam de tegenstander echter niet. En daarbij was De Wals steeds op zijn post. Hij onderscheidde zich met onberispelijk keeperswerk, steunend op de solide defensie.

Aanvallend kreeg Annen alle kans om de voorsprong uit te bouwen en de wedstrijd in het slot te gooien, maar het was steeds slordig in de afronding. Totdat invaller Sven Boersma in de 90ste minuut aan alle onzekerheid een einde maakte. Wouter Tilman zette door aan de linkerflank en wist de bal vanaf de achterlijn knap voor te zetten-alweer zijn elfde assist. Boers ma liet zich het buitenkansje niet ontnemen en maakte koeltjes de bevrijdende treffer: 2-0.

Annen heeft zijn positie op de ranglijst verder verstevigd en staat nog steeds vijfde. Hoe het verder gaat met de competitie is onzeker. Duidelijk is dat Annen na e en moeizame competitiestart in goeden doen is geraakt. Het spel is uitstekend met navenante resultaten. Doodzonde dat corona weer roet in het eten dreigt te gooien.