VV Annen boekt benauwde zege op VV Peize

VV Annen had een zware dobber aan VV Peize. De taaie thuisclub kon pas via een penalty in de slotfase op de knieën worden gedwongen. Dolf Nijborg benutte het buitenkansje, waarna Annen nog even heel diep moest om de voorsprong over de streep te trekken.

Na de titanenstrijd op bezoek bij WKE, met de sneue tegentreffer in de laatste minuut, moest Annen opnieuw in de bus. Ditmaal naar Peize, waar de plaatselijke voetbalclub in het rechter rijtje bivakkeert. Het bleek echter allerminst een makkie voor de Anner oelen. In het eerste half uur waren de bezoekers heer en meester, zonder echt goed te spelen. Annen creëerde een vijftal kansen, maar sprong daar slordig mee om. Dolf Nijborg, Pepijn Knol en Dante Ploeg kregen de bal niet tussen de palen. De scherpte ontbrak om het overwicht om te zetten in een voorsprong. Peize kwam ondertussen steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust moest keeper Hans de Wals voor het eerst ingrijpen om een achterstand te voorkomen. In de rust paste de technische staf twee wissels toe. Spits Wouter Tilman werd vervangen door gelegenheidsmiddenvelder Leon Tiersma en Lex Veltink kwam binnen de lijnen voor Dante Ploeg. Er veranderde niet veel. Peize kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijk. Tot driemaal toe verrichtte Hans de Wals bepalende reddingen. Met name in 1 op 1-situaties blijkt hij bijna niet te passeren.

Annen kreeg steeds meer haast, maar dat maakte het spel er niet zorgvuldiger op. Het duel leek af te stevenen op en teleurstellend gelijkspel. Totdat Lex Veltink in de 84ste minuut met een snelle ingooi Jaap Jan Mulder alleen voor de keeper zette. Die werd in het strafschopgebied vervolgens onreglementair afgestopt, met een penalty voor Annen tot gevolg. Dolf Nijborg wist wel raad met de elf meter en schoot de bal beheerst in de rechterhoek: 0-1.

Met nog een paar minuten te gaan moest Annen alle zeilen bijzetten om de overwinning te verdedigen. Peize perste er een serieus slotoffensief uit. In de laatste minuut was het bijna een corner die Annen weer de das om deed. Hans de Wals kon de vervaarlijk indraaiende hoekschop ternauwernood van de lijn ranselen. Nadat Leon Tiersma de daaropvolgende corner kon wegkoppen, was de buit binnen.
Niet goed spelen en toch de volle winst in een uitwedstrijd boeken, daar kon Annen erg tevreden over zijn. Valthermond en WKE deelden de punten, voor de rest maakte de concurrentie geen fouten. Zondag treft Annen thuis Stadskanaal, waar het in de uitwedstrijd met 5-1 van verloor.