VV Annen breekt de ban en pakt de volle buit tegen Veendam 1894

VV Annen heeft de eerste zege binnen. Thuis op sportpark De Hofakkers werd Veendam 1894 met 3-1 verslagen. De vreugde was groot bij trainer-coach Jouke-Jan Meertens en zijn mannen. De Anner Oelen staan ineens op de achtste plek, nadat ze vorige week nog de hekkensluiter waren.

Annen zette Veendam met overtuiging aan de kant. De eerste tien minuten had de thuisploeg het moeilijk met de felle Veendammers. Maar nadat die waren uitgeraasd, zette Annen de wedstrijd naar zijn hand. In de veer tiende minuut bracht Jaap Jan Mulder Annen op voorsprong. Hij speelde zichzelf vrij op de zestien meter en met een tegendraadse schuiver verraste hij de Veendammer doelman: 1-0.
Kort daarna had de instormende Dolf Nijborg een penalty moeten krijgen, toen hij opzichtig onderuit werd gehaald. De scheidsrechter wilde echter niets van een strafschop weten. Annen bleef er vrolijk op los combineren en noteerde kansen voor Pim Veltink en Gerwin Bodewes. De thuisploeg wist de ruimte aan de zijkanten via Wouter Tilman en Dante Ploeg prima te benutten.

Maar in plaats van de voorsprong uit te bouwen, verspeelde Annen de voorsprong. Nota bene in de laatste minuut voor rust bracht de boomlange laatste man Jeremy van Dijk de Veendammers met een geplaatste kopbal langszij: 1-1. Het was de enige kans van de Veendammers en dus direct raak. Annen moest opnieuw beginnen.
Na de thee maakte Annen het zich even onnodig moeilijk. De defensie verkeek zich op een lange bal, die precies tussen de achterhoede en keeper Hans de Wals belandde. Annen had het geluk dat Veendam verzuimde te scoren: de bal stuiterde tegen de paal. Een sleutelmoment.

Het was Gerwin Bodewes die in de 70ste minuut het genoegen mocht smaken Annen weer op voorsprong te zetten. Hij kopte een voorzet van links onberispelijk in: 2-1. Annen controleerde de wedstrijd volledig en deed er nog een schepje bovenop. Invaller Lex Veltink voltrok acht minuten later het definitieve vonnis over Veendam. De keeper verslikte zich in zijn schot; de bal rolde tergend langzaam tegen de touwen. De ontlading was groot bij spelers én publiek, ook na het laatste fluitsignaal. Annen is weg van die hatelijke laatste plek. Het heeft zich herpakt en kan ineens met vertrouwen de komende uitwedstrijd tegen Rolder Boys tegemoet.