VV Annen doet zichzelf tekort in seizoensopening tegen ASVB: 1-1

VV Annen is de competitie zondag op sportpark De Hofakkers begonnen met puntverlies tegen ASVB. De ploeg van trainer Hemmo de Wal vergat zichzelf te belonen. Zij moest zichzelf tevredenstellen met een einduitslag van 1-1.

Het was voor Annen de aftrap van een nieuw seizoen in de tweede klasse, nadat de wedstrijd tegen Peize vorige week werd afgelast vanwege het plotselinge overlijden van Gerrit Ploeg. De chauffeur die de selectie sinds jaar en dag met de bus naar uitwedstrijden bracht werd voorafgaand aan de wedstrijd met een indrukwekkende minuut stilte herdacht.

De thuisploeg ging furieus van start. Al binnen 10 minuten opende Pepijn Knol de score na een vloeiende aanval. Het oppermachtige VV Annen liet na de voorsprong in de eerste helft uit te bouwen. Met een kopbal die uiteen spatte op de lat was de thuisploeg nog het dichtstbij een tweede doelpunt. Annen had verder weinig te duchten van de gasten ut Blijham, die zich nauwelijks op de vijandelijke helft lieten zien.

In de tweede helft kreeg Annen opnieuw kansen. Pim Veltink tikte de bal bekeken langs de keeper, maar moest met lede ogen toezien hoe de paal een doelpunt in de weg stond. De wedstrijd kantelde nadat Egbert Mulder halverwege de tweede helft een voorzet ongelukkig tegen zijn hand kreeg aangeschoten. De scheidsrechter wees naar de stip en toverde een gele kaart tevoorschijn, die voor Mulder zijn tweede was nadat hij eerder een prent had gekregen wegens aanmerkingen op de leiding.

Keeper Hans de Wals was kansloos bij de strafschop: ASVB kwam op gelijke hoogte én met een man meer te staan.

Hoewel ASVB niet veel kansen meer kreeg, kwam Annen er in ondertal nauwelijks meer uit. Tien minuten voor tijd moesten echter ook de gasten verder met tien man, nadat de keeper erg wild uitkwam en Sven Boersma torpedeerde. De goalie mocht inrukken.

Annen zette flink aan, kreeg nog verscheidene mogelijkheden, maar was in de eindfase te gehaast en ook wat ongelukkig. De veldspeler die bij ASVB na de rode kaart tussen de palen stond, werd niet serieus meer getest. In de wetenschap dat er vooral in de eerste helft veel meer had ingezeten, moest VV Annen genoegen nemen met een punt.