VV Annen en VV Helpman delen de punten in boeiend duel: 1-1

In een boeiende wedstrijd deelden VV Annen en VV Helpman de punten op sportpark De Hofakkers. Iedereen kon na het eindsignaal leven met het 1-1 gelijkspel. Annen en Helpman hadden in de tweede helft elk kansen op de volle buit, maar wisten die beide niet te verzilveren. De 1-1 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Annen begon uitstekend aan de wedstrijd en had het betere van het spel, zonder meteengrote kansen te creëren. Het was in de 24ste minuut Pim Veltink die de kijkers van de livestream van LK Media plotseling liet opveren. Vanaf een steiger langs de zijlijn registreerde zijn broer Lex hoe de Anner spelmaker met een droog diagonaal schot vanaf de rechterkant de keeper van VV Helpman verschalkte: 1-0.

De gasten drongen vervolgens aan, maar doelman Hans de Wals kwam al meevoetballend een paar keer uitstekend uit zijn doel en neutraliseerde het Groninger gevaar. VV Annen sneed via Sven Boersma, Jaap-Jan Mulder en Wouter Tilman een paar keer goed door de Helper linie. Zoals al vaker dit seizoen schortte het bij de thuisploeg aan de afronding. In de finale van de soms vloeiende aanvallen verzuimde Annen de trekker over te halen.

In de tweede helft kwam Annen onder druk te staan. Helpman verscheen na de thee gedreven uit de kleedkamer en kreeg het middenveld in zijn greep. Tien minuten na rust ging het voor Annen mis bij een voorzet vanaf links, die een Groninger ongehinderd kon inkoppen: 1-1.

Daarna brak een interessante fase aan waarbij aan beide kanten veel strijd werd geleverd en het spel in een hoog tempo op en neer golfde. Beide ploegen vochten voor de winst. Dante Ploeg had Annen in de 65ste minuut op voorsprong kunnen zetten. Hij kreeg van dichtbij een vrije kopkans, maar knikte ruim over. Zo mogelijk nog groter was de kans van Sven Boersma. Met nog een kwartier te spelen kon hij vrij voor de keeper aanleggen. Hij mikte hoog in de korte hoek en gaf de doelman daarmee de gelegenheid zijn ploeg te redden.

Helpman putte kennelijk moed uit deze ontsnapping en draaide Annen het laatste kwartier de duimschroeven aan. In de laatste linie moest Leon Tiersma er met een hamstringblessure af. Annen kroop vervolgens door het oog van de naald. Tot tweemaal toe schoven de blauwwitten de bal net langs de voor Annen goede kant van de paal. Ook Annen brak er nog een
keer gevaarlijk uit, waarbij Helpman aan de noodrem trok ten koste van een gele kaart, die misschien ook wel rood had kunnen zijn.

Trainer/coach Hemmo de Wal van VV Annen kon wel leven het de puntendeling. Hij keek vooral tevreden terug op de goede eerste helft en de energie die zijn mannen in het duel hadden gestoken. Na het gelijkspel tegen ASVB en de nederlaag vorige week tegen Rolder Boys heeft VV Annen weer een punt in de tas. Dat biedt voldoende aanknopingspunten voor de rest van de competitie, zolang deze tenminste niet opnieuw door corona wordt opgeschort.