VV Annen heeft geen kind aan FC Lewenborg en boekt eclatante zege: 5-0

VV Annen krijgt weer wat kleur op de wangen. Een week na het onverdiende verlies in de slotminuut tegen Rolder Boys, rekende Annen zondag thuis af met FC Lewenborg. De ploeg van Jouke Jan Meertens had geen kind aan de Groningers en zette een ruime 5-0 overwinning op het scorebord.

Annen trad opnieuw in een 4-4-3 formatie binnen de lijnen. Het creëerde aan de lopende band kansen en kwam verdedigend nauwelijks in de problemen. Al na 5 minuten spelen opende Pim Veltink de score. Met een bekeken schot buiten bereik van de keeper krulde hij de bal tegen de touwen. Het gaf het team het broodnodige vertrouwen de voorsprong gestaag uit te bouwen. Tien minuten later zag Wouter Tilman zijn inzet nog gestuit door de keeper, maar na bijna een half uur spelen kopte Jaap-Jan Mulder de 2-0 binnen. Annen werkte hard en kwam via de vleugels telkenmale gevaarlijk door. De derde treffer kon dan ook niet uitblijven. In de 34ste minuut was het opnieuw Pim Veltink die koeltjes afdrukte: 3-0.
Na de thee had Annen wat moeite de concentratie vast te houden en slopen slordigheden in het spel. FC Lewenborg kreeg meer balbezit en drong aan. De Anner defensie kwam echter geen moment in de problemen. VV Annen spaarde krachten en counterde uitgekookt, gebruikmakend van de lange bal en de snelheid voorin.
In de 65ste minuut schreef ook Jaap-Jan Mulder een tweede doelpunt op zijn naam: 4-0. Een paar minuten later was het helemaal feest, toen invaller en verdediger Bas Bruins met een fraai afstandsschot de eindstand op 5-0 bepaalde. Annen wisselde flink door en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Met de tweede driepunter van dit seizoen heeft Annen zich weer in de middenmoot gepositioneerd; het klom naar de zevende plek. Zondag treden de Anner Oelen aan tegen Nieuw Buinen, dat nog niet heeft gewonnen en na twee puntendelingen op de elfde stek bivakkeert.