VV Annen houdt FC Lewenborg te lang in leven, maar wint uiteindelijk eenvoudig: 1-4

VV Annen houdt de vijfde plek stevig in handen na de 4-1 zege bij FC Lewenborg. De Anner Oelen deden wat ze moesten doen: winnen. Maar erg gemakkelijk maakte de ploeg van Jouke Jan Meertens het zichzelf niet.

Annen liet Lewenborg veel te lang in leven. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en had het betere van het spel, zonder tot grote kansen te komen. Bij twee vrije trappen moest keeper Hans de Wals namens Annen handelend optreden. Na een kwartier spelen kreeg Annen eindelijk wat grip op de beweeglijke thuisclub. Een kopballetje van Dolf Nijborg en een schotje van Pim Veltink waren de voorbode van de openingstreffer. Wouter Tilman kwam in de 16e minuut door op links en knalde de bal vanuit een moeilijke hoek droog in de touwen: 0-1.

Nog geen tien minuten later verdubbelde Pepijn Knol de voorsprong. Met Tilman ditmaal als aangever schoot hij de bal vanaf 20 meter afstand stijf in de kruising: 0-2. Lewenborg gaf zich niet gewonnen. Meest hachelijke moment beleefde Annen voor rust bij een vrije trap in het doelgebied van Hans de Wals, die in de ogen van de scheidsrechter een terugspeelbal in de handen had genomen. Met alle spelers op de doellijn was het een mirakel dat de bal er niet invloog. De ploegen konden met een 0-2 ruststand aan de thee.

Het tweede bedrijf was bijzonder rommelig. Lewenborg had het betere van het spel. De snelle spitsen legden de Anner verdediging het vuur na aan de schenen en de aansluitingstreffer leek een kwestie van tijd. Annen was slordig in balbezit, speelde zonder overleg maar bleef wel de gevaarlijkste ploeg. We noteerden kansen voor Dolf Nij borg (2x), Pim Veltink (2x) en een bijna eigen doelpunt van Bryan Weiss. In de 66ste minuut leek de wedstrijd eindelijk gespeeld, toen Pim Veltink een derde treffer op zijn naam bracht. De arbiter keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel, wat het overigens niet was omdat Veltink de bal via een Lewenborgs been in bezit had gekregen.

Na het missen van twee opgelegde kansen maakte Wouter Tilman in de 82ste minuut aan alle onderzekerheid een eind. Na een door hemzelf opgezet eentweetje met Pim Veltink maakte hij zijn tweede treffer van de middag: 0-3. In de laatste vijf minuten moest Annen met tien man verder, nadat Leon Tiersma na een tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Met een bekeken schot maakte Wouter Tilman zijn derde doelpunt van de middag : 0-4. Kort daarop gevolgd door een eretreffer van de thuisploeg. Een schot van invaller Sven Boersma op de lat en een passeeractie van invaller Gijs Meester die stukliep op de keeper brachten geen verandering meer in de eindstand: 1-4.

Daarmee staat Annen op een soort van eiland. Met een wedstrijd minder gespeeld staat het zes punten achter op nummer 4 Rolder Boys. Naar beneden kijkend staan de rood-witten twee punten los van nummer 6 Helpman en zes punten van nummer 7 Stadskanaal. Op tweede paasdag ontvangt Annen op sportpark De Hofakkers hekkensluiter Nieuw Buinen waarna op zondag 24 april het sleutelduel volgt tegen koploper GVAV Rapiditas. Iedereen is benieuwd of Annen het niemandsland dan kan verlaten en alsnog voorzichting kan aansluiten bij de top van de Tweede Klasse L.