VV Annen JO19-1 wint in België internationaal voetbaltoernooi

Het team van de oudste jeugd van VV Annen kijkt terug op een geslaagd seizoen. JO19-1 is gepromoveerd naar de hoofdklasse en schreef als toetje van een spannend seizoen in het Vlaamse Lommel een sterk bezet internationaal voetbaltoernooi op zijn naam.

In het tweedaagse toernooi schakelde het talententeam van Annen de ene na de andere tegenstander uit. De gebekte hoofdklassekampioenen van AVV Swift uit Amsterdam, taaie Duitsers uit Rangendingen, goedlachse Belgen van de thuisploeg Lommel en watervlugge Fransen uit Tours moesten stuk voor stuk hun meerdere erkennen in het team van de Anneroelen. 

Zonder ook maar één verliespartij bleek VV Annen het sterkst van de elf teams die in deze leeftijdscategorie in twee poules streden om de Lommel Trophy 2019.

De finale was qua spanning de apotheose. Nadat aanvoerder Pim Veltink het vaantje van VV Annen had overhandigd en in zijn beste Frans met de aanvoerder van Fass Tours tot een vergelijk was gekomen over de toss, ontbrandde een felle strijd om de goudzilveren Lommel-bokaal. 

VV Annen had het moeilijk tegen de atletische Fransozen, die langs de kant hartstochtelijk werden aangemoedigd door twee Duitse ploegen. De Drentse ploeg kwam op achterstand, maar wist zich vlak voor tijd op te richten. Met een droge knal bracht middenvelder Martijn Loode uit het niets de 1-1 op het scorebord. Het toernooi moest vervolgens vanaf de penaltystip worden beslist. 

Dit was het moment voor keeper Daan Boer om voor VV Annen een heldenrol op te eisen. Op de kenmerkende manier van Ajax-keeper André Onana stopte hij met overtuiging de derde Franse strafschop. Tim Hunderman hoefde in de gelijkmakende beurt de bal alleen nog maar tegen de touwen te jagen om het hele team van spelers, staf en begeleidende ouders in extase het veld te laten bestormen.

Op zijn Louis van Gaals zette coach Melchoir Knol zijn spelers bij de prijsuitreiking aan tot manhaftige strijdleuzen. ,,Wij zijn Annen, wij zijn de beste!”, galmde het vanaf het podium over de Vlaamse sportcomplex. En dat mag het team komend seizoen in de hoofdklasse laten zien. Het won in de competitie van de uiteindelijke kampioen VV Helpman, maar moest zich door twee gelijke spelen met een puntje achterstand tevreden stellen met een tweede plek, die niettemin recht geeft op het aantreden in de hoofdklasse.