VV Annen kansloos ten onder tegen SC Stadskanaal: 5-1

VV Annen beleefde een frustrerende middag op bezoek bij Sportclub Stadskanaal. De Anner oelen gingen kansloos met 5-1 het schip in. Stadskanaal was Annen op alle fronten de baas. In de rust keek Annen al tegen een 3-0 achterstand aan. Stadskanaal was feller en voetbalde met gemak door de linies heen. Het hield het veld klein. Annen kon niet veel meer doen dan de lange bal hanteren. De voorwaartsen moesten enorme afstanden afleggen. Als de rood-witten er al eens doorheen wisten te glippen, stuitten ze op de voortreffelijke keeper van Stadskanaal. De goalie voetbalde attent mee en strooide met gevaarlijke, geplaatste lange ballen.

In de 23ste minuut moest Annen buigen na een fout in d e defensie: 1-0. Daar tegenover stond een schot van Jaap Jan Mulder dat naast ging en een poging van Lex Veltink van afstand. In de 28ste minuut moest Annen al de tweede treffer incasseren, na opnieuw weinig doortastend optreden in de verdediging. Vier minuten later was het al 3-0, nadat de Knoalster keeper zijn spits alleen voor collega-keeper Hans de Wals had gezet. Die moest capituleren voor een bekeken lob. Op karakter dwong Annen voor rust nog twee kansen af, maar stuitte opnieuw op de doelman.

In de rust greep coach Jouke Jan Meertens in. Hij bracht de aanvallers Dante Ploeg en Dolf Nijborg voor de verdedigers Leon Tiersma en Danny Weiss. De omzetting bracht aan het licht dat Annen misschien wel te verdedigend was begonnen, want het regende ineens kansen. Annen drong aan en trok met energie ten aanval. In de afwerking ontbrak echter de precisie of had het weinig geluk. Keer op keer stuitte Annen op de keeper of zat er op het laatste moment een Stadskanaals been tussen.

De thuisploeg kwam er nog maar sporadisch uit, maar was dan met de balvaste voorhoede wel direct gevaarlijk. Met nog een half uur te spelen maakte Stadskanaal in zo’n uitbraak aan alle Anner illusies een eind: 4-0. Egbert Mulder mocht in de 68ste minuut via een afstandsschot de eretreffer aantekenen: 4-1. Annen bleef doorvechten, maar kreeg het vizier niet op scherp. Een vijfde treffer voor de thuisploeg onderstreepte 5 minuten voor tijd de krachtsverhoudingen deze middag.

De kansloze en gevoelige nederlaag tegen een lager geklasseerde concurrent deed pijn. Donderdagavond mag het in de inhaalwedstrijd tegen ASVB de schade proberen te herstellen. Dit officiële uitduel tegen de ploeg uit Blijham wordt gespeeld in Annen op sportpark De Hofakkers.