VV Annen krijgt pijnlijk lesje in effectiviteit en verliest ook thuis van SC Stadskanaal

VV Annen heeft een enorme kans op weg naar de tweede periodetitel laten liggen. Het verloor in eigen huis met 2-1 van SC Stadskanaal, de enige ploeg tot nu toe die Annen deze competitie het maximale aantal van zes punten afhandig maakte.

De nederlaag was zuur en duur. WKE verloor verrassend van VV Helpman en Rolder Boys speelde gelijk tegen FC Lewenborg. Annen had voor het periodekampioenschap in punten op gelijke hoogte kunnen komen met WKE. Nu is het met nog twee wedstrijden te gaan in niemandland beland. Er zit niks meer in het vat voor de Anneroelen.
De thuisploeg kreeg een pijnlijk lesje in effectiviteit. Stadskanaal kreeg twee kansen en maakte daaruit beide keren een treffer. Annen grossierde in kansen, maar wist die slechts eenmaal te verzilveren. Het is wel een beetje het verhaal van dit seizoen. Annen staat al wekenlang op de vijfde plek geparkeerd. Het kreeg wel mogelijkheden op de ranglijst te klimmen, maar liet het op cruciale momenten steeds afweten. De ploeg heeft te veel kansen nodig om tot scoren te komen, terwijl de tegenstanders veelal aan een paar kansen genoeg hebben.

Dat was ook deze zonovergoten middag op sportpark De Hofakkers het geval. Al in de tweede minuut speelde Dolf Nijborg zich knap vrij in de zestien meter. Met zijn chocoladebeen produceerde hij echter een slap schotje naast het doel. Niet veel later volgden nog vele kansen. Maar Annen bleek in de eindfase steeds net niet scherp en slim genoeg. In de 22ste minuut zette de thuisploeg het veldoverwicht dan eindelijk om in een voorsprong. Op aangeven van Pepijn Knol kopte Jaap Jan Mulder in het doel: 1-0. Tien minuten later moest Annen een tegentreffer incasseren. Met meer geluk dan wijsheid zette de rechtsvoor een struikelpartij met de bal om in een schijnbeweging die de Anner defensie in de luren legde. Hij kreeg vrij baan naar het doel en schoof de bal onberispelijk in: 1-1.

Annen voetbalde voor al tegen zichzelf en probeerde zonder succes met lange halen naar voren kansen te creëren. Ook in de tweede helft vonden de gasten uit Stadskanaal het allemaal wel best. Ze bleven massaal achterin hangen en gokten op hun watervlugge linksbuiten Wessel Klijnstra. Annen begon eindelijk te voetballen en probeerde met combinaties de verdediging van Stadskanaal open te rijten. Het kreeg kansen bij de vleet. Dolf Nijborg zag een schot van dichtbij gekraakt, Pepijn Knol verzuimde een grote kans met zijn zwakke linkerbeen in te schieten en Pim Veltink kopte in handen van de keeper.
Net nadat Jouke Jan Meertens tien minuten voor tijd verse krachten het veld had ingestuurd, bracht Stadskanaal Annen het genadeschot toe. Bij een uitbraak was Wessel Klijnstra letterlijk iedereen te snel af. Hij omspeelde ook keeper Hans de Wals en zette de bezoekers in de 83ste minuut op voorsprong: 1-2. Annen bracht nog Leon Tiersma als stormram, maar was niet meer bij machte de Kanaalster verdediging te kraken.

Conclusie na het eindsignaal was dat Annen het opnieuw heeft laten liggen door slordig met de kansen om te gaan. Het speelt volgende week zondag nog om des keizers baard, in en tegen Valthermond, dat zich na het kampioenschap van GVAV Rapiditas kan opmaken voor de nacompetitie. De Anneroelen sluiten de competitie op Tweede Pinksterdag thuis af tegen angstgegner VV Helpman. Het is nu al duidelijk dat Annen eindigt op de knappe vijfde plek. Vooral omdat het met dikwijls uitstekend spel de aansluiting met de top net niet kon maken en tegen middenmoters zoals Stadskanaal onnodig punten liet liggen.