VV Annen krijgt tegen ASVB wat het verdient, maar vraag niet hoe

De zevende minuut va n de blessuretijd liep al toen VV Annen via Dolf Nijborg de winnende maakte. In extremis kreeg Annen wat het verdiende, maar vraag niet hoe. De ontlading was compleet.

Het duel tegen de Witte Muizen in Blijham was in meerdere opzichten de wedstrijd van Dolf Nijborg. Aanvankelijk in negatieve zin. De linker spits van Annen pikte een bal aan de zijkant op en speelde vanaf de middellijn veel te zacht terug op de keeper. De spits van ASVB kon de bal onderscheppen en langs doelman Hans de Wals schuiven: 1-0.
De voorsprong voor de thuisploeg halverwege de eerste helft was geheel tegen de verhouding in. Annen had ASVB al alle hoeken van het veld laten zien. Het was heer en meester en creëerde kans op kans. Maar ook in deze wedstrijd lukte het niet de trekker over te halen. Pim Veltink zag na een kwartiertje spelen een inzet van dichtbij gekeerd door de keeper. Even later kopte Jaap Jan Mulder de bal steenhard naar de grond, die opstuitte en over het doel caramboleerde. Ook nadat Annen tegen de ongelukkige achterstand was aangelopen, ging het vrolijk door met kans op kans stapelen. Het was echter niet bij machte de doelman van ASVB te verschalken.
Vlak voor rust eiste Dolf Nijborg opnieuw de hoofdrol voor zich op. Even voor de zestien meter brak hij door de vijandelijke verdediging. ASVB trok aan de noodrem en haalde hem onderuit. De uitstekend fluitende scheidsrechter kon niet anders dan de rode kaart tevoorschijn halen. Annen kon zich opmaken voor een volledige tweede helft in overtal om de achterstand om te buigen.

Na de thee schoof oefenmeester Jouke Jan Meertens rechtsback Sven Boersma door naar het middenveld. De defensie kwam in handen van Egbert Mulder plus Bryan en Danny Weiss. Annen zette alles op de aanval en kwam ontelbare keren in scoringspositie. Maar de b al ging er niet in. Totdat – daar is ie weer – Dolf Nijborg in de 64ste minuut eindelijk de gelijkmaker scoorde. Na goed doorgaan van Pepijn Knol op de achterlijn kreeg Nijborg de bal toegeschoven. Met een slinkse schijnbeweging legde hij de Blijhamster verdediging in de luren en prikte de bal knap in de korte hoek: 1-1
Het was het sein nóg meer energie in de aanval te steken. Het fysiek sterke ASVB kon niet veel meer dan tegenhouden en de bal af en toe op goed geluk naar voren peren. Onder druk van de tijd sloop er wel meer haast en slordigheid in het spel van Annen, dat in de eindfase steeds onzorgvuldiger werd. En toen Wouter Tilman de keeper dan eindelijk passeerde, werd de bal van de lijn gehaald. De bal leek er gewoon niet in te mogen.

De tien Witte Muizen roken een puntje en rekten tijd dat het een lieve aard had. De wedstrijd was al ver in de extra tijd, toen Annen toch nog de volle buit binnenhaalde. Wie anders dan man van de wedstrijd Dolf Nijborg knalde de bal in een mêlee van spelers tegen de touwen. De ontlading was ongekend. VV Annen staat als een huis op de vijfde plek, 7 punten achter nummer 4 WKE, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Op donderdagavond 12 mei gaat Annen op bezoek in Emmen en wordt duidelijk of de vierde plek nog haalbaar is. Komende zondag treft het eerst op sportpark De Hofakkers laagvlieger Gruno.