VV Annen kruipt laat uit de schulp, maar weet achterstand op Rolde knap weg te werken

Langs de kant, dikke rijen toeschouwers zondagmiddag voor de traditioneel zwaarbeladen derby tussen VV Annen en VV Rolder Boys. Die kregen van beide kanten een uitermate intense en attractieve wedstrijd voorgeschoteld. Annen dreigde tegen een onterecht verlies op te lopen, maar wist het tij in de eindfase te keren: 1-1.

Een goede organisatie, daar had trainer/coach Jouke Jan Meertens vooraf op gehamerd. De thuisploeg stond uitstekend in de eerste helft. Rolde kreeg letterlijk geen enkele kans, totdat de bezoekers op slag van rust achter elkaar twee corners kregen. Uit de tweede hoekschop scoorde Niels Stoffers de openingstreffer voor de gasten.
Het was een mokerslag voor Annen, dat in niets de mindere was het hoger geklasseerde Rolder Boys. Het voetbalde geconcentreerd, met veel inzet en creëerde verscheidene kansjes. Grootste mogelijkheid was er voor spits Wouter Tilman, die van grote afstand een vrije schop op de vuisten van de keeper poeierde. Annen had de pech dat de bal in de al even snoeiharde rebound precies tussen de gereedstaande rood-witten caramboleerde, waardoor Lex Veltink de bal net niet de goede richting kon meegeven en naast schoot. In de tweede helft speelde Annen met de straffe wind tegen en verloor het grip op de wedstrijd. Toch had Jaap Jan Mulder uit het niets in de 11e minuut de gelijkmaker kunnen maken. Zwaar gehinderd door een tegenstander schoof hij de bal in kansrijke positie naast het doel. Rolder Boys had het overwicht in de tweede helft. Het was doelman Hans de Wals die Annen op de been hield. In de 12e minuut na rust redde hij al fabuleus in een 1 op 1 situatie met spits Ferdi Hidding. Halverwege de tweede helft voegde De Wals daar nog een drietal onwaarschijnlijke reddingen aan toe. Bij een salvo aan schoten uit een scrimmage in de zestien meter bleef de dappere goalie fier overeind.

Met nog een kwartier te spelen besloot de staf van Annen risico’s te nemen om de achterstand om te buigen. Egbert Mulder schoof door naar het middenveld en achterin ging Annen 1 op 1 spelen. Net als een week eerder in de uitwedstrijd tegen SC Stadskanaal was Annen door de offensieve intenties in staat zijn wil aan de tegenstander op te leggen. De thuisploeg nam het heft in handen en zette Rolder Boys onder druk, dat steeds meer achteruit begon te lopen. Vanaf de zijkanten regende het voorzetten en stichtte Annen gevaar.

In de 83ste minuut was daar eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Dolf Nijborg kwam in scoringspositie, maar raakte de bal dermate verkeerd, dat Lex Veltink vanaf de rechterkant opnieuw kon voorbrengen. Weer kreeg de hardwerkende Nijborg de bal voor de voeten en joeg die ditmaal resoluut tegen de touwen: 1-1. Een orkaan van uitzinnig gejuich steeg op van sportpark De Hof akkers. Ook in de slotfase was Annen de baas. Rolder Boys kwam er niet meer aan te pas, maar het bleef 1-1. Gezien de krachtsverhoudingen en de kansen over en weer een terechte uitslag.