VV Annen moet in slotminuut het hoofd buigen voor WKE

Het was een mokerslag, een domper van jewelste. Uitgerekend in de allerlaatste minuut moest VV Annen op sportpark Grote Geert toch nog buigen voor WKE. Uit een corner kopte de thuisploeg binnen, waardoor de periodetitel en de vierde plek uit zicht zijn voor de Anneroelen.
Je zou de nederlaag onterecht kunnen noemen. Annen legde in ieder geval alles in de wedstrijd wat het had. Het stak veel energie in de duels en vocht voor elke meter. Met name in de tweede helft kwam Annen onder druk te staan, maar de defensie bleef als een huis overeind. Uitblinker Bryan Weiss liet nog geen muisje door. WKE was wel dreigend, maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Een knal op de lat was het enige wapenfeit van WKE.

Het was dat Annen daar in de tweede helft aanvallend ook weinig tegenoverstellen kon. Toen de thuisploeg steeds meer drukte, kreeg het wel mogelijkheden in de omschakeling. Het is moedig te noemen dat coach Jouke Jan Meertens in de slotfase voor de overwinning ging. In de persoon van Roald Lammerts bracht hij een extra spits binnen de lijnen. Achterin ging Annen 1 op 1 spelen. Het was ronduit zuur dat de treffer viel, maar dan in het doel van Annen-goalie Hans de Wals. In de 91ste minuut werd een loeistrakke hoekstop net zo hard ingekopt door Robin Maat: 1-0.

In de eerste helft had Annen bij vlagen het betere van het spel. Het zette hoog druk en liet WKE niet aan voetballen toe komen. Op snelheid was Annen gevaarlijk. Pim Veltink was het dichtst bij een doelpunt. Met een verraderlijke kopbal verschalkte hij bijna de gedrongen keeper, die een egeltje op de deklat had zitten. WKE stelde daar één opgelegde kans tegenover. Spits Henk Bakker brak door in het centrum. Oog in oog met Hans de Wals stifte hij de bal over het doel. Het was de fase voor rust waarin Annen allengs wat slordiger werd en de controle wat uit handen gaf.

Na de thee ging WKE nadrukkelijk voor de zege. Annen bleef geconcentreerd spelen en slaagde erin de dadendrang van de Emmenaren af te stoppen. Het wist ook geregeld met goed combineren het middenveld over te steken. Eenmaal in de buurt van het vijandelijke doel liep het echter steeds een beetje dood. Het ontbrak Annen simpelweg aan stootkracht of de ballen vielen net verkeerd. Zo dreigde de wedstrijd, ondanks het inbrengen van een extra spits, uit te lopen op een gelijkspel. Totdat WKE in de extra tijd alsnog uit een standaardsituatie toesloeg, toch een kwetsbaar punt van de roodwitten.

WKE mag nog dromen van een hogere klassering. Annen blijft stevig op de vijfde plek staan. De achterstand op directe concurrent WKE is opgelopen tot 7 punten. En met een wedstrijd minder gespeeld ziet het onder zich ASVB op 7 punten afstand staan. Zondag mag Annen op bezoek bij Peize.