VV Annen op zonovergoten Langeleegte met 3-1 langs Veendam 1894

VV Annen deed zondagmiddag goede zaken in stadion De Langeleegte. Het versloeg Veendam 1894 met 3-1. Met de driepunter hebben de Anner oelen zich nog steviger in de subtop genesteld van de Tweede Klasse L.
Annen begon uitstekend aan het duel. Al in de eerste minuut kreeg spits Wouter Tilman een opgelegde kans om de score te openen. Zijn kopbal ging evenwel over het doel. Annen nam het heft stevig in handen en creëerde de ene na de andere kans. Het vergat zichzelf te belonen en was niet voor het eerst deze competitie slordig in de afwerking.
Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Pim Veltink schoot de bal koeltjes binnen op aan geven van Dolf Nijborg. Toen Wouter Tilman met een fraaie kopbal 2-0 op de scorebord zette, leek de buit al bijna binnen. Het was het sluitstuk van een prachtige aanval. Lex Veltink, die weer eens op links was geposteerd, bereikte met een zuivere crosspass de op rechts opstomende Danny Weiss. Die krulde de bal vanuit de loop hard voor. Met een snoekduik knikte Wouter Tilman de bal binnen. Gezien de kansen had Annen met de rust zeker al wel met 4-0 kunnen voorstaan.

In de tweede helft had Annen het moeilijker. Veendam 1894 had weinig meer te verliezen. Het speelde vabanque en opportunistisch. Het zocht de fysieke duels op en daar wist Annen niet altijd raad mee. Het duurde dan ook niet lang voordat de Veendammers de aansluitingstreffer scoorden. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van buitenspel en dus stond het 2-1. Annen moest zich door de wedstrijd heen vechten en deed dat naar behoren. Toen Pim Veltink op aangeven aan Wouter Tilman zijn tweede doelpunt liet aantekenen, leek de wedstrijd gespeeld. Ook ditmaal besteedde de arbiter geen aandacht aan de voor offside vlaggende assistent: 1-3.

Annen probeerde wel druk te zetten, maar het middenveld lag geregeld open. Met de lange bal beproefde Veendam zijn geluk. Annen was dicht bij de genadeklap. De keeper van de geel-zwarten weerhield Gijs Meester nog van een doelpunt.
In de slotfase kwam het voor Annen in de zonovergoten Langeleegte aan op het gecontroleerd uitspelen van de wedstrijd. Met veel fysiek geweld drong Veendam nog wel aan, maar keeper Daan Boer was op zijn post om hoge ballen voor de kopsterke stormram uit de lucht te plukken. Het leek nog even spannend te worden toen de meeverdedigende Wouter Tilman dezelfde boomlange Veendammer in het zestienmetergebied naar de grond werkte. De arbiter zag er gelukkig voor Annen geen strafschop in.

Doordat Annen in de eerste helft Veendam in leven had gehouden, moest het er in de tweede helft hard voor werken. Maar het kreeg wat het verdiende: de volle buit. Op zondag 10 april gaat de competitie verder en treedt Annen in Groningen in het strijdperk tegen Lewenborg.