VV Annen slikt bittere pil: thuis onnodig onderuit bij competitiestart tegen Valthermond

VV Annen bleef met een kater achter na de competitiestart in tegen VV Valthermond. De thuisploeg trok met een einduitslag van 2-3 aan het kortste eind.

Het was een onnodige nederlaag voor VV Annen. De ploegen hielden elkaar in perfect evenwicht, maar de gasten uit Valthermond waren het gelukkigst in de afronding. De toeschouwers waren getuige van een zeer gelijkgaande strijd. Beide ploegen staken veel energie in de wedstrijd en betraden met een gelijksoortig tactisch plan het veld. Annen en Valthermond wilden beiden voetballen en zetten hoog druk. In de eerste helft kregen ze over en weer mogelijkheden, zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen. Het gevecht speelde zich met name af op het middenveld. Annen had moeite, maar kreeg in de loop van de eerste helft de controle. Achter beide verdedigingen lag de ruimte voor doorbraken via de zijkanten. VV Annen noteerde een viertal kansen, terwijl Valthermond daar een vergelijkbaar aantal mogelijkheden tegenoverstelde. De ploegen gingen met een logische tussenstand van 0-0 aan de thee.

In de tweede helft ontbrandde een verbeten en interessant voetbalgevecht. Annen was gevaarlijk via de vleugels, terwijl Valthermond gevaar stichtte met hoge ballen in de diepte, waar de één op één geposteerde verdedigers grote moeite mee hadden. Het duurde maar even of het overwicht werd omgezet in een voorsprong voor de gasten, die een reeks foutjes in de Anner defensie doeltreffend afstraften: 0-1.

Annen stond even te wankelen, maar wist zich te herpakken en kwam niet veel later via Egbert Mulder langszij: 1-1. Een zeker lijkend doelpunt uit een kopbal van broer Jaap Jan Mulder werd vervolgens afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg zette nogmaals aan, maar kreeg het deksel op de neus na een zoveelste uitbraak van Valthermond. Pardoes stonden de gasten halverwege de tweede helft geflatteerd met 3-1 voor. Annen gaf zich niet gewonnen en perste er nog een slotoffensief uit. Pim Veltink tikte de bal bekeken over de keeper: 2-3. Vooral over de rechtervleugel kwam Annen een paar keer gevaarlijk door. De arbiter ging de ene keer wel en de andere keer weer niet mee met de ijverig vlaggende grensrechter van Valthermond.

Hoewel het moegestreden Annen er nog alles aan deed zat de verdiende gelijkmaker er niet meer in. Met een kater stapte de Anner Oelen van het veld; een gelijkspel was een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen geweest. Maar daar koopt de ploeg van Jouke-Jan Meertens niets voor. Annen zal zich volgende week in de altijd lastige uitwedstrijd tegen VV Helpman moeten zien te herstellen.