VV Annen sluit solide seizoen af met bos bloemen en een nederlaag

Het mooiste moment van de seizoenafsluiter tegen VV Helpman was het afscheid van Danny Weiss. De noeste back kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel. Zijn ploeggenoten en de staf van VV Annen vormden voor zijn laatste meters een imposante erehaag. Een bos bloemen bezegelde het einde van een geweldige carrière. Na tien jaar trouwe dienst in het eerste elftal van VV Annen doet Danny volgend seizoen een stapje terug.
Het was voor het overige een rare middag, deze tweede pinksterdag op sportpark De Hofakkers. In een wedstrijd die voor beide ploegen nergens meer om ging, trok Annen aan het kortste eind (1-2).Voor de derde keer op rij leden de Annenaren een nederlaag. Uit de laatste vijf wedstrijden werden slechts 3 punten behaald. Zo sloten de mannen van oefenmeester Jouke Jan Meertens en zijn assistent Harm Steenge het uitstekende seizoen toch in mineur af. Het is dat Annen al lang en breed in veilige haven was; averij liep het dus niet meer op van de nederlagenreeks.

Annen kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Het is geen moment in de problemen geweest en streed zelfs lange tijd in de subtop mee om een plek in de nacompetitie. Uiteindelijk kwam het steeds een stapje tekort om te klimmen op de ranglijst. Annen was en bleef vijfde van de dertien teams in de tweede klasse L. Opmerkelijk is dat het competitieslot zich kan spiegelen aan de competitiestart. Annen liet aan het begin van het seizoen punten liggen tegen ploegen die in de eindfase opnieuw te sterk bleken. Achtereenvolgens Stadskanaal, Valthermond en Helpman maakten Annen alle 18 te verdelen punten afhandig. Zonder grote krachtsverschillen op het veld, had Annen steeds het nakijken.

Wat dat betreft was de laatste wedstrijd van het seizoen exemplarisch. Annen was in niks de mindere van Helpman. Pim Veltink kreeg in de openingsfase de grootste kans. Hij zag zijn inzet gestuit door de keeper. Halverwege de eerste helft was het dan eindelijk raak. Jaap Jan Mulder kopte de bal tegen de touwen. Tien minuten later was Annen de voorsprong echter alweer kwijt. De eerste de beste kans was raak voor Helpman: 1-1.
In de tweede helft had Annen weer het overwicht. Het creëerde kansen, maar was niet doeltreffend. Invaller Wouter Tilman was het dichtst bij een treffer. Zijn harde schot bleek houdbaar voor de keeper. De op het oog wat leeg gespeelde ploegen leken op een logisch gelijkspel af te stevenen, totdat Annen zich in de slotminuten liet verrassen. Annen had de organisatie bij een corner niet op orde. Spits Danny Dijkstra van Helpman kon de hoekschop ongehinderd bij de tweede paal binnenglijden: 1-2.

Jouke Jan Meertens bleef na het laatste fluitsignaal lange tijd aan de zijlijn staan, zichtbaar diep in gedachten verzonken. Maar is geen reden lang stil te staan bij de onnodige nederlaag. Na een welverdiende zomerbreak kan de staf de blik richten op volgend seizoen. Kijken of VV Annen dan wel in staat is die extra stap te zetten om mee te doen om de bovenste plekken op de ranglijst.