VV Annen stoot door naar middenmoot na ruime 4-1 zege op Nieuw Buinen

VV Annen is gestegen naar de vijfde plek op de ranglijst na een ruime zege in en tegen Nieuw Buinen. De ploeg uit Annen was met 4-1 te sterk voor de oranjewitten uit de Veenkoloniën, en daarmee nog mild voor de ploeg uit Nieuw-Buinen.

Met name in de eerste helft was het spel van Annen om van te smullen. Met uitbinkers Wouter Tilman en de gebroeders Lex en Pim Veltink legde Annen totaal zijn wil op aan de zwak spelende thuisploeg. Het team van trainer Jouke Jan Meertens hield het veld goed breed en creëerde in de ruimte de ene na de andere mogelijkheid. Annen had de wind mee en Nieuw Buinen kreeg geen enkele vat op het kwikzilverachtige s pel van de Anner oelen. Al na vier minuten juichten de Annenaren na een scrimmage in het vijfmetergebied, maar de bal was volgens de scheidsrechter de doellijn niet gepasseerd. Het was voor Nieuw Buinen uitstel van executie, want in de negende minuut voltrok Pim Veltink het vonnis over de thuisploeg. Op aangeven van Lex knalde Pim de bal met een atletische volley tegen de touwen: 1-0.

Nog geen tien minuten later maakte de middenvelder zijn tweede doelpunt van de middag. Hij slalomde behendig door de defensie van Nieuw Buinen en schoof de bal koeltjes in de hoek: 2-0. Daarmee is Pim nu, met zes doelpunten, topscorer van de competitie. VV Annen was heer en meester. Het spel speelde zich volledig af op de helft van de tegenstander. Het enige wat Annen zichzelf kon verwijten was dat het niet met een ruimere voorsprong aan de thee ging. Jaap Jan Mulder, Wouter Tilman, Lex Veltink en Dante Ploeg kregen kansen maar misten die jammerlijk.
Het spelbeeld in de tweede helft was zoals verwacht. Nieuw Buinen had de straffe wind ditmaal mee en kleunde erin met hoge ballen. VV Annen wist de dadendrang van de grensbewoners vrij eenvoudig te pareren, maar kwam niet meer in de buurt van het niveau van de eerste helft. Toch stapelde Annen opnieuw kans op kans. In de 55ste minuut was het eindelijk raak. Bart Kranenborg brak door op rechts en gaf een strakke voorzet op Wouter Tilman. Die bedacht zich geen seconde en schoot de bal diagonaal in het doel: 3-0. De eerste treffer van de spits dit seizoen, die zijn treffer daarom uitbundig vierde.

De wedstrijd leek daarmee gespeeld, ware het niet dat Nieuw Buinen drie minuten later uit het niets een tegentreffer produceerde. Met een prachtig afstandsschot gaf de laatste man van Nieuw Buinen Annen-keeper Hans de Wals het nakijken: 3-1. Nieuw Buinen probeerde wat het kon, maar miste het vernuft om het Annen echt lastig te maken. In de 62ste minuut bepaalde Jaap Jan Mulder de eindstand op 1-4. De aanvallende middenvelder profiteerde van de kluts en pikte zo ook weer zijn goaltje mee. En daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Na de moeizame competitiestart heeft Annen zich ondertussen genesteld op de vijfde plek van de ranglijst. Zondag 7 november treft het koploper GVAV, dat nog geen enkel punt heeft verspeeld. Een week later ontmoet het op zaterdag WVV (zaterdag) voor de beker, gevolgd door opnieuw een thuiswedstrijd tegen directe concurrent WKE, de voormalige ploeg van coach Meertens. Tegen die tijd zal duidelijk zijn waar Annen toe in staat is deze competitie.