VV Annen stunt in bekertoernooi met zege tegen VV Hoogezand

VV Annen heeft de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen uitgepakt met een stunt. In Hoogezand was het met 0-1 te sterk voor de thuisclub, die dit seizoen uitkomt in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Hoogezand was de betere ploeg, maar onverdiend kun je de zege van tweedeklasser Annen niet noemen. Het team van trainer/coach Jouke-Jan Meertens speelde volwassen, uitgekookt en geconcentreerd.

Annen had na een kwartier spelen al met 2-0 aan de leiding kunnen gaan. In de negende minuut zette Dirk Hegge VV Annen op voorsprong. Pim Veltink legde een lange crossbal op de stropdas van Hegge, die de bal met de borst controleerde en verwoestend uithaalde: 0-1. Een paar minuten later had Marnix Kruize de voorsprong moeten verdubbelen. Hij stormde 1op 1 op de keeper af en kwam niet verder dan en slap schotje. In de periode tot de rust kreeg Annen het moeilijk. Hoogezand drong aan en creëerde een handvol kansen. Keeper Hans de Wals was echter op zijn post en wist alle schoten en kopballen onschadelijk te maken. Vlak voor rust schoot Justin Slor namens de thuisploeg nog vervaarlijk in het zijnet.

Ook in de tweede helft hield Annen de linies bijzonder knap gesloten. Het stak veel energie in het voortdurend verstoren van het aanvalsspel van Hoogezand. De thuisclub raakte steeds ongeduldiger en gefrustreerder door de gedisciplineerd toegepaste Anner strijdwijze. Ook de prima fluitende scheidsrechter moest het steeds vaker ontgelden. Het speelde Annen alleen maar in de kaart. Hoogezand drong aan en als het dan eens gevaarlijk werd, dan was daar altijd Hans de Wals met een juiste ingreep. Aanvallend kon Annen geen vuist meer maken. Met lange ballen naar voren won de ploeg vooral tijd.

De laatste tien minuten was het kwestie van uitspelen. Helemaal nadat Hoogezand met 10 man was komen te staan na een tweede gele kaart. De eerste voor commentaar op de leiding en de tweede voor een overtreding. Annen bleef geconcentreerd en compact spelen en kwam niet meer in gevaar. Met de 1-0 zege in de tas kon de equipe terugkeren naar het trainingskamp in Drouwenerzand, waar vrijdagnacht tot in de kleine uurtjes met zichtbaar succes aan de teambuilding was gewerkt.

Zaterdagmiddag 10 september aanvang 17.00 uur speelt Annen in de tweede groepswedstrijd thuis tegen Veendam 1894. Een uitwedstrijd op zondag 18 september in en tegen Stadskanaal completeert de bekerpoule.