VV Annen weert zich kranig tegen koploper GVAV Rapiditas, maar stapt met kater het veld af

Voetbal is niet altijd eerlijk. VV Annen was in Groningen tegen koploper GVAV Rapiditas misschien wel de betere ploeg, maar stapte na 90 minuten met een 2-1 nederlaag van het veld. Met opgeheven hoofd, maar zonder resultaat.
Annen had minstens recht op een punt gehad. Het kreeg meer kansen, was de bovenliggende partij en wilde voetballen. GVAV voert echter niet voor niets de ranglijst aan. Het surplus aan individuele kwaliteit maakte uiteindelijk het verschil. De thuisploeg, die op eigen veld nog geen punt heeft verspeeld, had aan drie kansen genoeg om twee treffers te produceren. Annen werkte harder, creëerde meer maar vergat zichzelf te belonen, zoals dit seizoen al vaker het geval was.

Het beweeglijke GVAV begon met een overwicht. Aangejaagd door de frisse oostenwind, die met een kracht van 7 op de schaal van Beaufort over het kale sportpark aan de Bieskemaar blies, kwam Annen onder druk te staan. Annen speelde echter even geconcentreerd als gedisciplineerd en wist op beslissende momenten telkenmaal de angel uit de aanval van GVAV te halen.

Annen voetbalde zich opvallend vaak onder de druk uit en was op snelheid gevaarlijk voor het vijandige doel. Grootste kans was er voor Jaap Jan Mulder, die een fraaie aanval voltooide met een poeier op de goal. De keeper van GVAV kon het schot ternauwernood over boksen. Ook Lex Veltink en Wouter Tilman kregen mogelijkheden, maar waren niet doeltreffend. Ruim 5 minuten voor rust kreeg Annen het deksel op de neus. Een klein moment van onachtzaamheid in de defensie werd meedogenloos afgestraft. Uit het niets kon Leon Knol ongehinderd uit een voorzetje de bal in het doel koppen: 1-0.

In de tweede helft ging Annen vol op jacht naar de gelijkmaker. Met de wind in de rug hanteerde het veelvuldig de lange bal. Dat stichtte veel gevaar maar leidde niet tot uitgespeelde kansen. Annen drukte en vocht, maar kwam in de eindfase in de zestienmeter net een stapje tekort. GVAV leunde achterover en liet offensief weinig meer zien. Des te harder was de mokerslag toen Leon Knol, bij een van die spaarzame aanvallen, opnieuw het doel wist te vinden. Weer kreeg GVAV de gelegenheid vanaf de vleugel voor te zetten. Knol kon van dichtbij intikken: 2-0.

Het aangeslagen Annen rechtte de rug en had binnen mum van tijd de aansluitingstreffer te pakken. Na een assist van Wouter Tilman kon Jaap Jan Mulder alleen op de keeper af . Met een geplaatst schot verschalkte hij de goalie en bracht Annen terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan zette Annen alle kaarten op de aanval. Het legde een aantal oogstrelende combinaties op de mat, dwong een reeks kansjes af, maar kon in de afronding geen vuist maken. Met een katterig gevoel stapten de mannen na het laatste fluitsignaal van het veld. Annen leed een onnodige nederlaag en had minstens recht gehad op een punt, wat het in de thuiswedstrijd ook had binnengehaald. Anderzijds had Annen ook in deze wedstrijd te veel (halve) kansen nodig om tot scoren te komen. GVAV toonde zich dodelijker, wat de ploeg waarschijnlijk naar de eerste klasse brengt. Dat voelt oneerlijk, maar is het natuurlijk niet.