VV Annen wint zakelijk van hekkensluiter Nieuw-Buinen: 3-0

VV Annen heeft zich nóg steviger op de vijfde plaats genesteld van de tweede klasse L van het zondagvoetbal. Op een zakelijke wijze zette het op een zonovergoten tweede paasdag, de laatste plaats in de competitie, Nieuw-Buinen aan de kant: 3-0.
Annen deed dat zon der groots te voetballen. De eerste helft was uitstekend, in de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. Annen had de zege al in de tas en hoefde niet meer zo nodig. Nieuw-Buinen wilde wel, maar kon eenvoudigweg niet beter.

Grote man aan de kant van de thuisploeg was middenvelder Pepijn Knol, die voor de thee de wedstrijd in het slot gooide met zijn tweede treffer van de middag. Na bijna twintig minuten spelen passeerde Pim Veltink over links in het strafschopgebied een paar tegenstanders en legde bekeken terug. Vanaf de rand van de zestien mikte Pepijn de bal loepzuiver tegen de linker staander van het doel: 1-0. Ook aan zijn tweede treffer ging een vergelijkbare, vloeiende aanval vooraf. Weer was een solerende Pim de aangever. Pepijn hoefde de bal alleen maar goed te raken en de 2-0 stond vlak voor rust op het scorebord.

Het fysieke Nieuw-Buinen moest het afleggen tegen de Anner souplesse. Het was puur op inzet waarmee de gasten hun grootste kans creëerden. Het is onderhand echter een specialiteit van keeper Hans de Wals om als winnaar uit de bus te komen wanneer hij oog in oog komt te staan met een tegenstander. Ook deze middag bleek hij in een één op één niet te passeren en hield hij de nul.

De tweede helft had schriftelijk kunnen worden afgedaan. Annen kreeg nog een paar kleine kansjes, maar was weinig doortastend in de afronding. Enige hoogtepunt was het derde doelpunt. Invaller Tijmen van Rooyen gaf een perfecte steekbal op invaller Dante Ploeg, die de bal vanaf rechts afgemeten voor het doel slingerde. Daar was de Anner doelpuntenmachine Wouter Tilman er als de kippen bij om de bal prachtig te controleren en in het doel te rammen: 3-0. Nieuw-Buinen had ondertussen in riante positie de bal naast geschoten en was ook vlak voor tijd met een schot op de lat een eretreffer niet gegund.

Annen staat ondertussen gebeiteld op de vijfde positie. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft het nummer 4 en aartsrivaal Rolder Boys nog in het vizier. Komend weekend wacht in Groningen de uitdagende klus tegen koploper GVAV. In de thuiswedstrijd wist Annen de Groningers op een gelijkspel te houden. Niks is onmogelijk.