VV Helpman te sterk voor VV Annen (4-1)

Het zit VV Annen niet mee. Op de Esserberg in Haren verloor het ook de tweede wedstrijd van het seizoen. VV Helpman was met 4-1 te sterk voor de equipe van Jouke-Jan Meertens.

Binnen vijf minuten keek VV Annen al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg begon niet scherp aan de wedstrijd en dat werd afgestraft. Lex Veltink kreeg de bal bij het uitverdedigen in de eigen zestien onfortuinlijk tegen zijn hand. De scheidsrechter wees naar de stip. Helpman wist wel raad met deze gemakkelijk gegeven strafschop: 1-0.
Een paar minuten later moest doelman Hans de Wals opnieuw vissen. Een crosspass vanaf de zijkant doorsneed de Anner verdediging, die zich er op verkeek. De vrijstaande spits nam de bal dankbaar in ontvangst en tekende de 2-0 aan. Het scheelde niet veel of Annen was even later nog verder op achterstand geraakt. De defensie lag na balverlies op het middenveld ineens helemaal open. Annen had het geluk dat Helpman verzuimde te scoren; de bal belandde op lat.

Na zo’n twintig minuten raakte Annen een beetje bekomen van de schrik. Het kwam beter in de wedstrijd en creëerde kansen. Jaap-Jan Mulder stuitte op de keeper en Egbert Mulder probeerde het een keer van afstand. De goalie kon de bal, die fraai richting de kruising krulde, net over het doel tikken. Annen kreeg een veldoverwicht en was duidelijk op jacht naar de aansluitingstreffer, maar slaagde er niet in die te maken. Ondertussen bleef het fel, uitgekookt en compact spelende Helpman op de counter loeren.
In de tweede helft probeerde Annen het tij te keren door meteen hoog druk te zetten. Het zat de ploeg echter ook niet mee. Waar de scheidsrechter Helpman in de eerste minuten een penalty gaf voor hands, wuifde hij een vergelijkbare handsbal van Helpman op de 16 meterlijn weg als ‘aangeschoten’. Aan de inzet lag het niet. Annen was vaak wat ongelukkig bij balaannames en in de duels, waardoor de bal uitgerekend weer naar een blauwhemd caramboleerde en Helpman er gevaarlijk kon uitkomen.

Dat kostte Annen vroeg in de tweede helft opnieuw twee tegendoelpunten. Bij een counter over rechts werd de bal panklaar voorgetrokken op de spits, die het leer fraai in het net volleerde: 3-0. Het werd nog erger voor Annen toen Bryan Weiss bij een soortgelijke uitbraak aan de noodrem moest trekken, wat hem een gele kaart kostte. Uit de daar uit voortvloeiende vrijetrap kopte Helpman opnieuw raak: 4-0. Het ontging de arbiter dat die bij het inlopen handig aan een Annen-shirt trok en de verdediging zo uit positie bracht.
VV Annen zette nog eenmaal alles op alles, werd dreigender en wist de eer te redden. Pim Veltink schoot knap raak na een vloeiende combinatie over rechts: 4-1. De ploeg deelde de lakens uit, maar kwam in de eindfase vaak net te kort. Ondertussen deed Helpman alles om het Anner spel te ontregelen door tijd te rekken. Egbert Mulder kopte nog op de lat en daarmee was de dadendrang van de Anner Oelen wel zo’n beetje voorbij.

Het ontbrak VV Annen deze zondag aan scherpte, onverzettelijkheid en misschien ook wel een beetje aan gogme. Tekenend was die ene messcherpe aanval in de eerst e helft waarbij Jaap-Jan Mulder op volle snelheid werd gehaakt en desondanks met moeite op de been bleef, waardoor de scheidsrechter de voordeelregel toepaste die Annen niets opleverde. Zo staat VV Annen na twee wedstrijden helaas nog met lege handen. Volgende week mag het thuis op sportpark De Hofakkers tegen Veendam 1894 proberen de eerste punten te pakken.