Wedstrijdverslag JO8-1 12 oktober

Op een miezerige zaterdagochtend 12 oktober mochten onze jongens van VV Annen JO8-1 aantreden in Assen om daar tegen de plaatselijke Fc Assen JO8-2 proberen een boeiende pot voetbal op de mat te leggen. De afgelopen weken was er duidelijk progressie te zien en eigenlijk hoopten we deze keer onze eerste overwinning eens mee naar huis te nemen. Dit moesten we helaas zonder Len Clement doen die wegens andere verplichtingen niet mee kon doen.
Al vroeg in de wedstrijd kon onze meegereisde fanatieke aanhang al juichen, want na goed doorzetten van Floran Heunks werd de bal door de tegenstander in het doel gefrommeld, 0-1! Luttele minuten daarna werd op bijna identieke wijze de 0-2 gemaakt. Deze keer was het Lars Buwalda die na goed doorjagen de tegenstander zo nerveus maakte dat de bal weer het eigen doel in werd gewerkt. 0-2 dus, en op rozen zou je zeggen. Ferron Mulder, die met Nick Hof en Floran het middenveld in handen had, moest noodgedwongen zijn veters laten strikken en juist op dat moment sloeg de tegenstander toe. Een prachtige afstandsknal was onze uitstekend keepende Max Woortmeijer te machtig. Deze kleine tegenslag resulteerde al vrij vlot ook in de 2-2. Een schuiver in de lange hoek liet Max opnieuw kansloos. Gelukkig werd het initiatief daarna weer opgepakt. Door uitstekend teamwork kwam de bal terecht bij Floran die met een schuiver Annen weer op voorsprong schoot. Dit gaf de jongens duidelijk vertrouwen en weer was het na uitstekend doorzetten van Nick en Ferron wederom Floran die voor de 2-4 zorgde. Met deze mooie tussenstand mochten we aan de ranja.
Vol energie werd er begonnen aan de tweede helft. Max mocht gaan voetballen en Thijs de Haan die in de eerste helft knap verdedigend werk had geleverd mocht gaan keepen. Het spel golfde op en neer en opeens was daar na een knappe individuele actie van Lars de 2-5. Max wist een steekbal op waarde te schatten en schoot droog in. Prachtig doelpunt! De tegenstander beet ook zeker wel van zich af en wist zo nu en dan ook gevaarlijk te worden, maar dat resulteerde gelukkig vooralsnog niet in een doelpunt. Die viel wel aan de andere kant waar Lars met een Messiaanse steekbal Max weer in stelling bracht, die zodoende al zijn tweede treffer van de ochtend liet aantekenen. Fc Assen liet het daar niet bij zitten en kwam vrij vlot door gemakzucht van onze kant terug tot 4-6. Er werd geprobeerd om Max zijn hattrick compleet te laten maken, maar helaas kwam het daar niet van en werd het nog erg spannend omdat de 5-6 werd binnengeschoten. De concentratie nam duidelijk af en het was duidelijk dat we de mannen naar de overwinning moesten schreeuwen. In de allerlaatste seconde kwam de 6-6 eraan dachten we, maar Thijs voorkwam gelukkig met een zeer knappe reactie met zijn rechterhand dat die werd gemaakt. Daarna klonk het laatste fluitsignaal en was de eerste overwinning hiermee een feit. Een prachtige teamprestatie, waar de jongens trots op mogen zijn!